Primul tractor pedelist

Primul tractor pedelist

0 172

In gandirea lor limitata, pedelistii au impresia ca au descoperit groapa cu nisip si cu totii trebuie sa dam buzna acolo ca sa ne jucam de-a existenta, sub directa lor supraveghere. Astfel apar programe fanteziste gen „Prima casa” sau „Primul siloz”, irealizabile practic la scara mare, dar sunand imbietor ca vorbele unor sirene.
Caci dupa pachetele cu prafuri de luat ochii, etichetate „Prima casa” si „Primul siloz”, la orizont se arata si cel intitulat „Primul tractor”, asta ca urmare a plimbarii electorale prin Brasov a sefului statului, Traian Basescu.
Ideea lansata de presedintele Traian Basescu zilele trecute, cu ocazia vizitei efectuate la uzina Roman, cea de a pune bazele, la nivel national, a unui Program guvernamental intitulat „Primul Tractor”, a gasit deja rezonanta in randurile portocaliilor, cu toate ca aerul basescian amestecat cu gazele de esapament ale primului tractor calarit de Presedinte in timpul vizitei la SC Roman SA a facut sa cada multora parul din nas.

Astfel, in cadrul unei conferinte de presa, deputatul Gheorghe Ialomitianu a declarat ca au si inceput primele demersuri pentru elaborarea unui asemenea program.
„Ar fi oportun pentru cetatenii tarii o astfel de initiativa. Dupa programele (falimentare, o dovedeste practica, n.a.) „Prima casa”, „Primul siloz” ar fi oportun si unul privind ajutorarea producatorilor sa-si achizitioneze tractoare. Cererile la nivel national de astfel de utilaje se ridica la peste 4.000. In plus, implementarea unui astfel de proiect ar crea sute de locuri de munca, fapt la care s-ar adauga revigorarea agriculturii”, a spus Ialomitianu.
Este ciudat acest vopsit al gardului, cand se stie ca numarul acestor prime case, de la lansarea programului, nu stiu se depaseasca 300 – 400, la cata omenire are, in Romania, nevoie de o locuinta, iar primele silozuri stau goale, taranilor neconvenindu-le conditiile de adapostire a recoltelor proprii, atat cat s-au facut anul acesta, in hambarele unui stat condus, in parte, de oameni cu interese mult prea departate si egoiste decat cele ale tarii in care isi duc veacul.
Pe cand programele „Prima oaie”, „Primul clop”, „Primii gaci” sau „Prima bundita”? Ca se termina timpul pana la alegeri si PD-L-ul mai are in stoc mult praf de intoxicat opinia.
As vrea sa-i adresez domnului presedinte Traian Basescu o intrebare care bantuie prin popor: pe cand programul „Prima paine ieftina”?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.