Primul oras digital din Romania

Primul oras digital din Romania

0 147

Prezent la ceremonia de investire in functie a noului prefect de Mures, Ministrul Comunicatiilor, Gabriel Sandu, a declarat ca municipiul Targu Mures va deveni primul oras digital din Romania. Ministrul va semna un protocol in acest sens cu administratia municipiului in circa o luna, iar finantarea va fi asigurata in proportie de 98 la suta de ministerul sau, doar doi la suta revenind orasului, drept cofinantare.
„Am dat unda verde unui program national care se numeste e-Romania, primul protocol pe care il inchei va fi cu orasul Targu Mures si il vom extinde ulterior la tot judetul. Pe acest portal vom avea toate comunele si orasele din Romania, cu tot ce inseamna istorie, geografie, unitate administrativa, cultura, biserica si tot ce inseamna partea de bussines. Din acest portal mare, vom avea partea de e-guvernare, care trebuie sa cuprinda absolut toate institutiile statului. Acest portal il vom organiza pe patru niveluri, de la nivelul informational, pana la partea de descarcare si obtinere de documente, certificate de casatorie, certificate de deces sau pasapoarte si buletine”, a declarat ministrul.
Potrivit lui Sandu, programele gen „e-administratie”, „e-educatie”, „e-sanatate” vor fi integrate pana la sfarsitul anului, cand va trebui sa existe, la nivelul tarii, un punct unic de acces si interoperabilitate.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.