Primul oficiu national cu sediul la Brasov

Primul oficiu national cu sediul la Brasov

0 58

Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, infiintarea Oficiului National pentru Produsele Traditionale, institutie care se va afla in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si va functiona la Brasov.
”Oficiul ii va sprijini pe producatorii romani pentru pregatirea documentatiei necesare pentru inregistrarea si promovarea produselor traditionale si ecologice romanesti in vederea dobandirii protectiei denumirii acestora pe piata Uniunii Europene. Oficiul va asigura asistenta tehnica in elaborarea de proiecte pentru promovarea de produse traditionale si ecologice romanesti”, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru.
Potrivit acesteia, o alta atributie a oficiului este promovarea imaginii produselor traditionale si ecologice prin mijloace de comunicare.
Camelia Spataru a precizat ca, in doua saptamani, va incepe recrutarea personalului pentru aceasta institutie, care va fi format din functionari publici si personal contractual, urmand ca activitatea propriu-zisa a institutiei sa inceapa in maxim doua luni.
Purtatorul de cuvant al Executivului a precizat ca oficiul va fi finantat integral de la bugetul de stat si va fi condus de un director executiv numit prin ordin al ministrului Agriculturii.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.