Primul-ministrul Emil Boc s-a intalnit cu reprezentantii comunitatii romanesti din Italia

Primul-ministrul Emil Boc s-a intalnit cu reprezentantii comunitatii romanesti din Italia

0 178

„Trebuie sa ne sustinem reciproc oriunde am fi in lume. Pentru toti a fost greu sa facem fata provocarilor legate de imagine si m-am bucurat sa vad ca ati promovat in media evenimente de calitate si personalitati ale tarii noastre”, a afirmat Primul-ministru Emil Boc in cadrul intalnirii cu reprezentantii mediului asociativ romanesc din Italia.
Seful Executivului i-a asigurat pe cei prezenti astazi la Palatul Victoria de tot sprijinul pe care Guvernul il poate oferi pentru ca identitatea poporului roman sa fie perceputa corect in Italia. In acest sens, premierul a considerat ca este binevenita propunerea consilierului onorific al primarului Romei pentru comunitatea romaneasca, doamna Ramona Badescu, de a se organiza la Bucuresti un teledon cu scopul de a-i ajuta pe italienii care si-au pierdut casele in urma cutremurului din 6 aprilie din orasul L’Aquila.
Toti cei 11 reprezentanti ai comunitatii romanesti in Italia, prezenti la intalnirea de la Palatul Victoria, au prezentat dificultatile pe care le intampina, iar in acest context, premierul a dat asigurari ca vor fi facute toate demersurile pe linie politico-diplomatica, dar si sectorial, pe linie consulara, educationala, de munca si afaceri sociale pentru ca cetateni romani aflati in Italia sa primeasca sprijinul de care au nevoie. Respectarea legislatiei statului italian de catre romanii stabiliti in Italia este o conditie obligatorie pentru a se integra cat mai bine in comunitatea locala si pentru a fi respectati de catre italieni, a subliniat premierul Emil Boc.
Primul-ministru a amintit, de asemenea, rolul important al Bisericii Ortodoxe Romane in pastrarea si promovarea identitatii romanesti. Statul roman a contribuit cu sume consistente la achizitionarea terenului si cladirii care gazduieste Episcopia Ortodoxa Romana din Italia. De asemenea, premierul a afirmat ca Guvernul sprijina invatamantul in limba romana in scolile frecventate de elevii romani, iar anul acesta vor fi oferite 100 de locuri in taberele de odihna din tara pentru elevii romani din Italia.
Primul-ministru Emil Boc a primit astazi, la Palatul Victoria, vizita reprezentantilor comunitatii romanesti din Italia. La intalnire a participat si Eugen Tomac, secretar de stat pentru relatiile cu romanii de pretutindeni, in cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.