Primul Info-chiosc turistic digital din Romania, inaugurat la Brasov

Primul Info-chiosc turistic digital din Romania, inaugurat la Brasov

0 248

Ieri, in centrul orasului Brasov, mai precis, in Piata Sfatului, a fost instalat primul automat de informare turstica de ultima generatie din Romania, unic in tara, care ofera informatii utile si la zi turistilor sositi in localitate.


Realizarea proiectului apartine companiei NWG Concept SRL din Miercurea Ciuc, si-a propus extinderea si modernizarea facilitatilor pentru informatii turistice pentru intrega tara. Ideea amplasarii la Brasov al unui asmenea automat a venit odata cu Targul International de Turism „Transilvania Tourism Fair”, organizat in cadrul celei de-a VI-a editii a „Zilelor Brasovului”,? ce s-a desfasurat in luna aprilie. Practic, firma de IT din Miercurea Ciuc, a prezentat si pus in functiune primul info-chiosc turistic digital, de departe superior oricarui birou de informare turistica


Construirea si functionarea retelei nationale de informare turistica se va realiza prin amplasarea aparatelor de informare de ultima generatie. Automatele, vor fi montate in diferite orase si centre turistice din Romania si vor fi legate in retea. Primele instalatii de informare vor fi amplasate in Brasov si in Miercurea Ciuc, urmand alte orase ca Bucuresti, Constanta, Timisoara si Cluj-Napoca.


Infochioscurile respective ofera informatii turistice des actualizate, accesibile in mai multe limbi despre: locurile de cazare, restaurante, servicii, atractii turistice, diferite programe, spectacole, evenimente. Accentul informatilor se pune pe locurile de cazari libere, care sunt semnalate in program cu becuri rosi si verzi si care pot fi actualizate prin telefon sau prin Internet de catre prestatorii de servicii turistice.


Tourist informatorul ofera un ajutor eficient atat pentru turisti cat si pentru localnici, acestia avand acces la informatii utile despre posibilitatile de recreere, evenimente, data si locul de desfasurare a acestora.


Scopul acestei retele de informare turistica este sa furnizeze informatii despre oferta turistica a localitatilor, regiunilor, respectiv despre oferta intregii tari. Firma din Ciuc strange date despre serviciile turistice ale localitatilor, le structureaza, apoi le publica.


Unicitatea si avantajul serviciului il constituie faptul ca, datorita retelei, informatiile sunt accesibile de pe orice automat din tara.


Automatul din Brasov ofera facilitati gratuite, precum rezervare de locuri prin telefonul aparatului, posibilitate de trimitere e-mail cu fotografie, harta digitala si conexiune la Internet W-lan.


Marius Ola

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.