Primul Ghiozdan si pentru clasa 0

Primul Ghiozdan si pentru clasa 0

0 605

Din acest an scolar, si copiii din clasa pregatitoare vor primi Primul Ghiozdan! 5.000 de copii de clasa 0 si I din municipiu vor avea in banci la inceperea scolii ghiozdane colorate, pline cu rechizite. Suma totala alocata de la bugetul local pentru aceste achizitii publice a fost de 523.000 de lei. Cele 60.000 de lei ramasi necheltuiti vor fi redirectionati catre acordare burselor de merit

Din acest an scolar, si copiii din clasa pregatitoare vor primi Primul Ghiozdan! 5.000 de copii de clasa 0 si I din municipiu vor avea in banci la inceperea scolii ghiozdane colorate, pline cu rechizite. Suma totala alocata de la bugetul local pentru aceste achizitii publice a fost de 523.000 de lei. Cele 60.000 de lei ramasi necheltuiti vor fi redirectionati catre acordare burselor de merit.
Primul ghiozdan complet echipat este oferit de cinci ani de municipalitatea brasoveana. Anul acesta, printr-o hotarare de CL a fost aprobata si bugetarea pentru achizitionarea ghiozdanelor pentru copiii din clasa 0.
Achizitia publica s-a finalizat la sfarsitul lunii august iar furnizorul trebuie sa duca ghiozdanele si rechizitele in scoli, pana la data de 8 septembrie. 2.500 de copii din clasa pregatitoare si alti 2.500 de elevi de clasa I vor primi la inceperea scolii „Primul Ghiodzan”.primul ghiozdan1
Pe langa ghiozdanul propriu-zis, in functie de cele doua clase, copiii vor primi si rechizite. Cei din clasa 0 vor beneficia si de penar, carioci, pensula, acuarele, culori, radiera, creioane, cinci caiete speciale, hartie colorata, lipici, o tableta din platic pe care acestia sa poata modela plastilina si doua caiete de desen.
Bobocii din clasa I, vor primi sase caiete speciale, cate un penar, betisoare, un stilou, rezerve, acuarele, coperti pentru caiete, creioane, o rigla, o ascutitoare si o radiera. Diferenta de 60.000 de lei ramasa din totalul alocat va fi folosita pentru premierea elevilor care obtin burse de merit.
Si Agentia Metropolitana Brasov se va implica in acest an scolar si va oferi pentru 10.000 de elevi din clasele II-IV cate doua caiete, unul dictando si unul de matematica. Inedit va fi mesajul special pe care elevii il vor gasi pe aceste caiete, care va face legatura cu candidatura Brasovului pentru obtinerea titlului de Capitala Europeana a Culturii in 2021.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.