Primul ghiozdan pentru 5000 de elevi brasoveni

Primul ghiozdan pentru 5000 de elevi brasoveni

0 594

Celor 2.500 de boboci de clasa I din municipiu li s-au adaugat astfel inca pe-atatia elevi de clasa pregatitoare care beneficiaza de rechizite din partea Primariei. Edilii brasoveni vor acorda si in acest an scolar burse sociale, de merit si de studiu

5.000 de elevi brasoveni de clasele 0 si intai au primit Primul Ghiozdan, plin cu rechizite. Celor 2.500 de boboci de clasa I din municipiu li s-au adaugat astfel inca pe-atatia elevi de clasa pregatitoare care beneficiaza de rechizite din partea Primariei. Edilii brasoveni vor acorda si in acest an scolar burse sociale, de merit si de studiu.
Anul scolar a inceput cu emotii pentru cei mici, care au facut cunostinta cu cadrele didactice si viitorii colegi de clasa. Festivitatile de deschidere din toate unitatile scolare s-au desfasurat sub semnul urarilor din partea edililor si autoritatilor.primul ghiozdan1
La deschiderea anului scolar de la Scoala Generala Nr. 6 „Iacob Muresianu” a fost prezent si primarul Brasovului care le-a urat elevilor, parintilor si profesorilor un an scolar bun.
Din acest an, si copiii din clasa pregatitoare au primit Primul Ghiozdan.
Astfel, 2.500 de copii de clasa 0 si 2.500 de elevi de clasa I din municipiul Brasov au gasit pe banci la inceperea scolii ghiozdane de diferite culori dar si rechizite.
Suma totala alocata de la bugetul local pentru aceste achizitii publice a fost de 523.000 de lei.
Pentru ca au mai ramas 60.000 de lei necheltuiti, banii vor fi redirectionati catre acordarea burselor de merit.
Proiectul „Primul ghiozdan” se deruleaza de cinci ani si cuprinde pe langa ghiozdanul propriu-zis un caiet tip abecedar, mai multe caiete tip I si II, doua caiete de desen, un stilou, creioane si alte obiecte folositoare celor mici.
Ca in fiecare inceput de an, emotiile au fost prezente si in randul parintilor si profesorilor.
Aproape 80.000 de prescolari, scolari si elevi de liceu din judetul Brasov merg la scoala in acest an.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.