Primul ghiozdan pentru 5.000 de elevi brasoveni

Primul ghiozdan pentru 5.000 de elevi brasoveni

0 492

5.000 de elevi din municipiul Brasov vor primi si anul acest primul ghiozdan. Pentru picii de clasa pregatitoare, valoarea rechizitelor va fi de aproximativ 80 de lei, iar pentru elevii din clasa I, valoarea „primului ghiozdan“ a fost stabilita la 100 de lei

5.000 de elevi din municipiul Brasov vor primi si anul acest primul ghiozdan. Pentru picii de clasa pregatitoare, valoarea rechizitelor va fi de aproximativ 80 de lei, iar pentru elevii din clasa I, valoarea „primului ghiozdan“ a fost stabilita la 100 de lei.
Prin Directia de Servicii Sociale, Primaria a lansat deja licitatia pentru achizitionarea rechizitelor, urmand ca pina in septembrie sa desemneze o firma care sa asigure cele necesare elevilor. Pentru elevii de clasa pregatitoare, „primul ghiozdan“ va contine caiet tip I de 24 de file, doua caiete de geometrie, caiet dictando, doua caiete de desen A4, creioane negre si creioane colorate, guma, penar, acuarele, pensule, planseta, plastilina, lipici si hirtie glasata in minimum sase culori.
Toate acestea vor fi insotite de un ghiozdan. Valoarea estimata a celor 2.500 de pachete care fac parte din primul lot de achizitie este de 161.290 de lei.
Pentru elevii din clasa I, valoarea „primului ghiozdan“ a fost stabilita la 100 de lei valoarea estimata a pachetelor – tot 2.500 la numar – ajunge la 201.612 lei.primul ghiozdan1
„Primul Ghiozdan“ nu va fi singurul program de sprijinire a educatiei la Brasov. Din noul an scolar vor fi acordate in continuare facilitatile pe mijloacele de transport in comun – elevii vor beneficia de o compensare du 50% a abonamentelor de transport, din bugetul local si de 50% de la Ministerul Educatiei. Tot elevilor li se adreseaza si sistemul de burse de studiu si burse sociale, dar si premierile in bani pentru cei care obtin premiile I, II si III.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.