Primul Festival de Teatru Politic a început la Centrul Cultural Reduta

Primul Festival de Teatru Politic a început la Centrul Cultural Reduta

0 152

Sunt şase spectacole de teatru, în care politicul invadează viaţa personajelor prinse în vâltoarea unor momente istorice care le-au schimbat şi modelat, cu sau fără voie lor, cursul vieţii

Sunt şase spectacole de teatru, în care politicul invadează viaţa personajelor prinse în vâltoarea unor momente istorice care le-au schimbat şi modelat, cu sau fără voie lor, cursul vieţii. Festivalul de Teatru Politic „Scenele memoriei” se va încheia vineri.

Ideea festivalului a apărut în urmă cu un an. Atunci, trupa Trap Door Theatre Chicago aducea la Centrul Cultural Reduta „Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintali”, de Matei Vişniec, cel care a ales numele festivalului, al cărui director onorific a devenit.
Trap Door Theatre Chicago a deschis festivalul aseară, de la ora 19.00, cu spectacolul „Orient Express, după acelaşi Matei Vişniec.

Potrivit regizorului Szabo Istvan, este o piesă cel puţin ciudată, scrisă într-o formulă dramatică tip postmodernistă, de tip puzzle, nu o poveste propriu-zisă, ci mai degrabă micropoveşti.
Beata Pilch, directorul artistic al Trap Door Theatre Chicago, consideră că spectacolul aduce în prim plan trecutul, din România, din Europa, vorbeşte şi de un curent din SUA, cu criza imigranţilor, despre identitate şi lupta pentru libertate.

Până vineri, la Centrul Cultural Reduta vor mai evolua actori de la Teatrul Odeon, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, Teatrul Sică Alexandrescu Braşov şi Teatrul „Andrei Mureşanu” Sfântu Gheorghe. Spectacolele încep de la ora 19.00, în fiecare seară.
De asemenea, publicul va avea ocazia întâlnirii cu dramaturgul Cornel Teulea, care va lansa două volume de teatru politic.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.