Primul festival de muzica folk la Brasov

Primul festival de muzica folk la Brasov

0 111

Timp de patru zile, Brasovul a fost capitala cartii si a muzicii. Pana duminica, 25 martie, la Aula Universitatii s-a desfasurat cea de-a patra editie a „Targului International de Carte si Muzica“, manifestare devenita traditionala in orasul de la poalele Tampei. Targul a fost ?organizat de Asociatia „Libris Cultural“, Primaria Brasov, Consiliul Judetean Brasov si Universitatea „Transilvania“ si a reunit cele mai prestigioase edituri si case de discuri din Romania.


?


Festival – concurs de muzica folk


Editia din acest an a Targului de Carte si Muzica a pus bazele primului festival de folk care va fi organizat la Brasov. A treia zi a Targului a fost ziua in care s-a pus la cale un nou eveniment cultural care va avea loc la Brasov: festivalul de muzica folk. Astfel, organizatorii de festivaluri de muzica folk, reuniti la Brasov, au stabilit ca in zilele de 12 si 13 octombrie 2007, Brasovul sa gazduiasca un festival concurs, care se va desfasura la Opera Brasov. Festivalul va fi dedicat atat tinerilor folkisti care vor dori sa participe la concurs, cat si vedetelor muzicii folk care vor sustine recitaluri.


Casa de discuri Electrecord a venit la targ cu cea mai noua colectie a sa, cea dedicata muzicii folk romanesti. Primul CD din aceasta colectie apartine brasoveanului Victor Socaciu si este intitulat „Omul cu o chitara“. Discul contine 12 dintre cele mai cunoscute compozitii ale lui Socaciu, melodii scrise intre 1974 si 1984.


Targul de carte si muzica a deschis seria manifestarilor dedicate Brasovului, care se vor incheia cu „Zilele Brasovului“.


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.