Primul copil adoptat prin Cataharsis a vizitat Brasovul

Primul copil adoptat prin Cataharsis a vizitat Brasovul

0 76
Primul copil adoptat prin Cataharsis a vizitat Brasovul alaturi de parintii adoptivi. Ioana Bichescu a mai fost sub Tampa in urma cu 6 ani, cand si-a cunoscut tatal natural, dar si pe cea care a adus-o pe lume si care a incercat sa o arunce pe fereastra si sa o opareasca imediat dupa nastere. Ioana traieste de 14 ani in Italia, impreuna cu parintii adoptivi. Tanara isi doreste sa devina scriitoare si sa-si lanseze chiar la Brasov romanul vietii ei zbuciumate, careia adoptia i-a dat un curs fericit.
La 14 ani de cand a fost adoptata, Ioana s-a intors in Romania alaturi de parintii adoptivi din Italia. In orasul Alto Adige in care traieste, adolescenta invata la Lieul Pedagogic, studiaza in particular pianul si scrie poezii. Visul ei este sa lanseze la Brasov romanul vietii, o carte care ar fi sfasietoare. Ioana a fost adusa pe lume in urma cu 18 ani.
Abia intoarsa din maternitate, mama a incercat sa-si arunce copila pe fereastra. A fost salvata de tata, dar n-a renuntat sa scape de copil. O zi mai tarziu a vrut sa arunce o oala de apa fiarta pe copil si atunci tatal s-a speriat si a chemat salvarea, mama a fost internata, deja avea schizofrenie declansata. A fost internata la Spitalul de neuropsihiatrie din Zarnesti unde este si astazi
Ioana a ajuns la Leaganul din Brasov, unde a crescut pana la varsta de 3 ani. Cand, in decembrie 1997, Asociatia Catharsis a primit o Repartitie guvernamentala de la Comitetul Roman pentru Adoptii, angajatii au inceput cautarile pentru a-i gasi o familie.
In 1998, Catharsis a identificat o familie italiana, din Bolzano, profesori de limba germana, in comunitatea austro-germana din Alto Aldige, la granita cu Austria. In martie 1998 Comitetul Roman pentru Adoptii a emis Decizia iar Tribunalul Brasov a incuviintat adoptia micutei care, la varsta de 4 ani, devenea primul copil din Romania  adoptat international.
Familia adoptiva Waltraud este fericita sa o aiba drept fiica adoptiva pe Ioana. Parintii adoptivi nu i-au ascuns ca este un copil adoptat, ba chiar au adus-o in urma cu 6 ani in Brasov pentru a-si cunoaste fratele si tatal, dar si pe mama internata la spitalul de neuropsihiatrie.
Intalnirea a socat-o si atunci a inteles ca este foarte norocoasa in familia ei adoptiva. Ioana isi doreste sa revina anul viitor in Romania, sa stea de vorba cu tinerii de varsta ei care au iesit din centrele de plasament. Tanara vrea sa ajute o fata orfana sa studieze in Italia si sa-i ofere casa si masa pe timpul studentiei.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.