Primul clopotel – intre emotie si tensiune

Primul clopotel – intre emotie si tensiune

0 150

Clasa politica din Romania devine, incet, dar sigur, o paria a societatii. Tot mai multe aparitii ale politicienilor romani, indiferent de culoarea politica, sunt presarata cu apostrofari si injurii. Aceasta situatie este pe cale sa ajunga la un nivel mai inalt odata cu cererea Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) si Federatiei Spiru Haret, care si-au indemnat membrii sa nu participe la acele manifestari din 14 septembrie, acolo unde vor fi invitati oameni politici.
Astfel, scolile unde politicienii si-au anuntat participarea la deschiderea noului an scolar, pentru festivitatile „primului clopotel”, vor fi boicotate. Motivul acestui demers este faptul ca sindicalistii acuza politicienii ca au impins invatamantul la periferia grilei de salarizare si ca au girat desfiintarea a 20.000 de posturi.
Anuntul sindicalistilor are menirea de a sugera oamenilor politici sa nu vina la deschiderea anului scolar pe 14 septembrie, ci sa gaseasca solutii care sa evite prabusirea sistemului national de invatamant.
ederatia Educatiei Nationale (FEN) a ales, in schimb, ca la festivitati sa fie citite note de protest privind nemultumirile lor, documente care vor fi inmanate tuturor parlamentarilor, demnitarilor si reprezentantilor administratiei locale.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.