Primul centru european de cazare a animalelor la Brasov

Primul centru european de cazare a animalelor la Brasov

0 224

Orasul nostru va fi primul din tara care va gazdui un centru de de primire si cazare a animalelor. Serviciul Public de Gestionare a Animalelor a colaborat cu Asocia?ia de Protec?ia Animalelor « Milioane de prieteni » a reusit sa puna in aplicare un proiect de creare a unui astfel de adapost complex, proiect care fusese gandit cu ceva vreme in urma. Conform acestuia, el urmeaza sa aiba trei scopuri, dintre care cel mai important fiind acela de adapost (la norme europene) pentru cainii comunitari.


Astfel, custile vor avea urmatoarele facilitati : sisteme de incalzire, de aerisire si de masurare a umiditatii, vor avea gresie si faianta. Ele vor fi locuite de maximum 6 caini.


Flavius Barbulescu, directorul Serviciului Public de Gestionare a Animalelor (SPGA) din cadrul Primariei, a declarat : „Proiectul este gandit din 2007, dar acum avem posibilitatea sa-l finantam. Reprezentantii Asociatiei Mondiale a Protectiei Animalelor au incercat intai in capitala sa realizeze un asemenea proiect, dar s-au razgandit si au venit la Brasov unde au gasit conditii mai bune“.


Cel de-al doilea scop este crearea unei pensiuni pentru caini : „Pe timpul verii, avem foarte multe cereri din partea cetatenilor care pleaca din oras si doresc sa-si lase animalul in grija cuiva. Venim astfel si in intampinarea nevoilor cetatenilor“, a mai spus directorul SPGA.


De asemenea, el a mai adaugat ca se vor cauta fonduri europene pentru sustinerea acestui proiect : „De la Consiliul Local nu se va lua niciun ban. Prin proiectul pe care l-am realizat impreuna cu Cristina Lapis de la Asociatia de Protectie a Animalelor «Milioane de prieteni», dorim sa obtinem banii de la Asociatia Mondiala a Protectiei Animalelor. Vom sustine acest proiect pe 26 ianuarie la M?nchen, la Congresul Mondial de Protectia Animalelor, iar daca proiectul va fi aprobat, locatia unde va fi realizata constructia va fi Fundatura Harmanului, langa Adapostul de caini comunitari ai Asociatiei «Milioane de prieteni»“.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.