Primul caz de gripa porcina la Brasov

Primul caz de gripa porcina la Brasov

0 173

Ieri s-au inregistrat la noi in tara alte trei cazuri de infectare cu virusul A/H1N1, printre bolnavi aflandu-se si un brasovean. Despre el se spune ca are o forma usoara a acestei maladii, bolnavul aflandu-se internat la Spitalul de Boli Infectioase.
Astfel, numarul cazurilor de gripa A/H1N1 din Romania se ridica la 41.

Cei trei nou depistati cu acest virus gripal sunt: un barbat din Bucuresti, in varsta de 27 ani, venit din Mexic, o tanara de 22 de ani din Galati si barbatul din Brasov, in varsta de 25 de ani, ultimii doi fiind sositi din Marea Britanie.
Medicii declara ca, pentru prima oara de la aparitia imbolnavirilor cu virusul A/H1N1 in Romania, se confrunta cu un caz mai dificil, intrucat la pacienta din Galati, gripa s-a complicat deja si a dat in pneumonie. Din acest motiv s-a si luat decizia ca aceasta bolnava sa fie transferata la Institutul „Matei Bals” din Bucuresti, unde primeste tratament adecvat si mai complex..
Si bucuresteanul de 27 de ani este internat la „Matei Bals”, iar brasoveanul de 25 de ani ramanand, pe moment, in Spitalul de Boli Infectioase din Brasov.

Ciudat insa este faptul ca, la spitalul brasovean, orice intrebare referitoare la caz este ignorata, de parca ar fi vorba de un lqaborator clandestin de cocaina.
„Imi pare rau, nu va pot da relatii. Sunt trei persoane abilitate din minister”, a declarat la telefon dr. Felicia Constandis, directorul Spitalului de Boli Infectioase Brasov, dupa care a inchis telefonul.
Nici la Directia de Sanatate Publica Brasov nu intalnesti mai multa deschidere. Am putut afla de la un amic lucrand in sistemul sanitar ca tacerea a fost impusa de la minister, angajatii din teritoriu fiind amenintati cu concedierea in caz ca rasufla ceva amanunte. Din care se vede treaba ca cei din conducerea ministerului Sanatatii nu prea joaca cinstit si sunt complet lipsiti de transparenta promisa, fapt ce nu se intalneste in celelalte tari care se respecta si isi respecta populatia.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.