Primul autobuz ecologic

Primul autobuz ecologic

0 93

Pe strãazile Ploiestiului circula primul autobuz ecologic. Este vorba de un vehicul care foloseste drept combustibil uleiul de rapita. Autoritatile spera ca in curand vor fi pe sosele mai multe astfel de autobuze care nu polueaza.
20% din combustibilul folosit pentru autobuz este ulei de rapita.
Concentratia va creste, iar pe viitor este posibil ca autovehiculul sa mearga numai pe baza de ulei de rapita. Calatorii ploiesteni sunt mandri ca primul mijloc de transport in comun ecologic din Romania este in orasul lor.

„Protectia mediului inseamna o viata ma lunga si o planeta mai curata. Suntem un exemplu si sper ca si ceilalti sa ne urmeze”, a spus un locuitor din Ploiesti.

„Biodieselul poate fi absorbit de plante, iar combustibilul fosil nu este absorbit de plante si automat ramane in efect de sera. Biodieselul este mai ieftin decat combustibilul fosil”, a explicat directorul RATP Ploiesti, Radu Popescu.

Autobuze ecologice mai circula in orase din Marea Britanie, Suedia, Spania si Bulgaria, tãri care au fost cuprinse in Proiectul BOINIC, sustinut din fonduri europene.
Pe cand asemenea autobuze si la Brasov, daca tot s-a scos travaiul?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.