Primul aur romanesc dupa 11 editii FOTE!

Primul aur romanesc dupa 11 editii FOTE!

0 122
Ciucanul Emil Imre a adus Romaniei prima medalie de aur dupa 11 editii ale FOTE. Patinatorul care are o singura pereche de patine pentru antrenament si competitii a castigat marti proba de 1000 de metri, dupa ce luni se clasa al doilea in finala de 500 de metri la patinaj viteza. Emil are acum o patina de argint si una de aur si viseaza la Olimpiada de la Soci de anul viitor. Inaintea cursei de marti n-a mai avut timp sa-si ascuta patinele, dar incidentul i-a purtat noroc.
La cursa de 1.000 m la short track de ieri, gazduita de Patinoarul din Poiana, Imre a fost cronometrat in finala cu timpul de 1 min 33 sec, fiind urmat la doar o palma de francezul Tristan Navarro.
„A fost foarte foarte greu, dar am reusit sa fac bine”, a spus Emil, care s-a antrenat in ultimele 2 luni cate 6 ore pe zi. Maria Bogyo, antrenoarea lui Imre, cea care i-a descoperit potentialul inca din clasa 1 este incantata de rezultatul sportivului, si i-a recunoscut talentul inca de cand actualul campion era foarte tanar.
Aurul castigat de Emil Imre este prima medalie din acest metal pentru Romania in cele 11 editii de iarna ale FOTE. Sportivul roman a castigat a doua medalie la FOTE, dupa cea de argint obtinuta luni in proba de 500 m. Emil Imre este singurul competitor la probele de short-track care are o singura pereche de patine si pentru antrenament si pentru competitii. Adolescentul din Miercurea Ciuc obisnuia sa isi ascuta patinele inainte de fiecare cursa; inaintea celei de marti n-a mai avut timp sa faca acest lucru, dar se pare ca incidentul i-a purtat noroc. Oficialii FOTE l-au felicitat cu emotie in glas pe adolescentul tasnit de nicaieri in finalele la 500 si la 1000 de metri, care a adus primele doua medalii Romaniei.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.