Primele concluzii : avionul ucrainean ar fi fost doborât de rachete iraniene!

Primele concluzii : avionul ucrainean ar fi fost doborât de rachete iraniene!

0 144

CBS News a precizat joi seara, citând surse din cadrul Pentagonului, că avionul ucrainean, la bordul căruia se aflau 176 de oameni, ar fi fost doborât de o rachetă lansată de artileria antiaeriană iraniană. Tragedia aviatică a avut loc la câteva ore ce Iranul a atacat două baze americane din Irak ca ripostă pentru uciderea generalului Qasem Soleimani, în urmă cu aproape o săptămână. Se pare că militarii iranieni s-ar fi speriat, la apariția avionului de pasageri și, crezând că sunt atacați, au declanșat lansarea rachetelor, doborând aparatul de zbor.
Potrivit unui oficial american, un satelit a detectat amprentele termice provenind de la două lansări de rachete antiaeriene, iar la scurt timp a urmat o explozie în vecinătatea avionului. Avionul ar fi fost lovit de o rachetă model Tor-M1. Oficialii americani din cadrul Pentagonului consideră că atacul a fost unul accidental și că Iranul ar fi putut să creadă că SUA ripostează la atacurile cu rachete asupra bazelor militare din Irak.
Tot astăzi, Ucraina a anunțat că ia în calcul varianta unui atac cu rachetă, variantă pe care Teheranul a exclus-o. Mai mult, Canada, care este afectată direct de incident, pentru că mai mulți cetățeni canadieni erau pasageri ai avionului doborât, a precizat, într-un comunicat, același lucru.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.