Primele cadouri ale Anului Nou

Primele cadouri ale Anului Nou

0 88

Prea multe nu a putut aduce micutul An Nou, tocmai pentru ca este inca mic si nu stie ce sa impacheteze si sa bage in traista. Asa ca a venit si el cu ce i-au bagat noii parinti adoptivi in desaga si a inceput sa scoata ceva ravase cu talc si impact.
Primul ravas contine o OUG, fabricata marti, prin care se lasa punctul de pensie la nivelul lui octombrie 2008, adica 697,5 lei. Asa ca adio marire de pensie de la 1 ianuarie a.c. Aceasta marire, promisa de fostul guvern printr-o decizie luata in cursul lunii decembrie 2008, si care glasuia ca, de la 1 ianuarie 2009, punctul de pensie va creste la 763,7 lei, nu va putea avea loc decat de la intai al urmatoarei luni de la publicarea in Monitorul Oficial a Legii bugetului de asigurari sociale de stat pe 2009. Iar aceasta lege va aparea odata cu aprobarea Bugetului de Stat pe 2009. Abia atunci se va vedea daca sunt destui bani pentru acest gest, pelteaua putandu-se intinde pana la sfantul Asteapta.
Tot tanarul An Nou a adus abrogarea actului normativ care oferea un bonus de 5% celor ce-si plateau birurile catre stat inainte de termen, in aceasta categorie intrand mai ales persoanele particulare cu impozite pe casa, masina sau mici terenuri, precum si micii intreprinzatori. S-ar putea spune, la prima vedere, ca sunt sume mici. Da, dar sunt foarte multi asemenea contribuabili, si lingurita cu lingurita se aduna kilul.
Deasemenea a fost abrogat si actul care acorda firmelor ce angajau someri cate 1.000 de euro, si ca un imbold spre reducerea somajului, dar si ca un ajutor pentru dezvoltarea afacerii, in sensul bun al cuvantului, ca ce lua dupa aceea statul inapoi nu mai intra in discutie.
Si uite cum bietul An Nou nu s-a prins inca pe ce maini a intrat si ce o sa-l mai astepte pana va creste destul de mare sa se loveasca de europarlamentare.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.