Primavara saptamana aceasta

Primavara saptamana aceasta

0 88

Asa pretend meteorologii, ca ne vom bucura de primavara pana la sfarsitul acestei saptamani.
Tara noastra se afla sub o masa de aer cald, iar zilele urmatoare ne vor aduce variatii termice mici. Maximele vor fi in general peste 10 grade, iar mercurul nu va cobori sub 5-6 grade in nici o regiune, dar chiar si aceste valori sunt peste normalul termic al perioadei.
Vom avea parte de cateva ploi slabe si pe arii nu prea mari in vestul si sud-vestul tarii, unde norii sunt o idee mai densi, iar vantul va prefera, ca si peste noapte, Dobrogea, Campia de Vest si crestele montane.
Astazi vremea calda continua. In jumatatea de sud a tarii maximele ajung si chiar trec de 10 grade. Se asteapta 12 grade la Timisoara, 11 la Craiova, Pitesti, Giurgiu, Galati si Constanta, iar cele mai mici temperaturi vor fi de 5-6 grade in depresiuni si in nordul Moldovei. Dar soarele e scump la vedere, iar ploile nu lipsesc din aproape niciuna din regiunile tarii. Din fericire, sunt slabe totusi si doar in sud-vest sunt o idee mai insemnate cantitativ.
Maine vremea nu se schimba prea tare. Cald in cotninuare, cu maxime de la 8 la 11 grade, cu exceptia estului Transilvanei si nordului Moldovei, unde va fi ceva mai rece, dar si cu nori si ploi prezente in mai toate regiunile þarii.
Dupa care primavera va pune man ape clanta ca sa intre sip e la noi, nu insa inainte ca iarna sa incerce sa-I mai puna cate o piedica.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.