Primavara e deja pe tarabele din piata

Primavara e deja pe tarabele din piata

0 609

Salata, ridichi, ceapa verde. Ingredientele salatei de primavara se gasesc deja pe tarabele din piete. In ciuda ofertei generoase, prea putini se si inghesuie sa si cumpere zarzavaturi romanesti, spre disperarea comerciantilor care vor sa-i faca pe brasoveni sa-si cumpere verdeturile de la piata si nu de la supermarket

Salata, ridichi, ceapa verde. Ingredientele salatei de primavara se gasesc deja pe tarabele din piete. In ciuda ofertei generoase, prea putini se si inghesuie sa si cumpere zarzavaturi romanesti, spre disperarea comerciantilor care vor sa-i faca pe brasoveni sa-si cumpere verdeturile de la piata si nu de la supermarket.
Daca agricultorilor le-a pus probleme, iarna blanda i-a ajutat pe producarii de legume. N-au mai cheltuit asa de mult pentru incalzirea serelor si solariilor astfel ca in pietele din Brasov zarzavaturile de primavara au ajuns aproape la aceleasi preturi ca vara. Salata, ceapa verde si ridichile se dau chiar si in promotie.
O legatura de ridichi nu costa mai mult de un leu, la fel si ceapa verde.tarabe verdeturi1
Pretul salatei variaza intre 1,5 lei si 2 lei cincizeci, in functie de marime si aspect. Spanacul in schimb se vinde cu 6-7 lei kilogramul. Comerciantii se mandresc cu legumele lor. Sunt sanatoase, proaspete si sunt produse in Romania.
Brasovenii se bucura de oferta bogata si sunt dispusi sa cumpere cate putin din toate pentru a manca ceva sanatos si usor pentru organism.
Satui de muraturile din camara sau de regimul alimentar de peste iarna, multi prefera sa puna pe mese o salata de primavara.
Pentru rosii si castraveti romanesti brasovenii mai trebuie sa astepte. Deocamdata se multumesc cu cele de import.
Ardeii se vand in piata Dacia cu preturi cuprinse intre 9 si 15 lei iar rosiile cu 7-8 lei kilogramul.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.