Primavara calduroasa si cu ploi

Primavara calduroasa si cu ploi

0 162

Primavara cu ploi si maxime de 25-30 de grade C

Potrivit prognozei pe trei luni, realizata de Administratia Nationala de Meteorologie, cantitatile de precipitatii de luna viitoare vor fi excendentare in cea mai mare parte a tarii.

Martie
Primavara aduce ploi multe si temperaturi maxime de 20 de grade C in luna Martisorului.
Temperaturile vor fi apropiate de valorile normale pentru luna martie, cu exceptia regiunilor din sud-estul tarii, unde vor fi mai mari decat in mod obisnuit. Maximele din timpul zilei vor atinge 20 de grade C, fiind mai ridicate cu 3-4 grade C decat maximele specifice perioadei, in vreme ce temperaturile minime vor cobori pana la -10 grade C. In zilele cele mai reci, vor fi conditii de bruma si inghet la sol.

Aprilie aduce temperaturi scazu te in majoritatea regiunilor, exceptand estul tarii. In intervalele calde ale lunii ne putem astepta la maxime de 25 de grade C, iar in noptile reci, mercurul termometrelor va cobori la -5 grade C in depresiunile din nordul si centrul tarii. Ploile isi vor mai face de cap in vestul, centrul si sudul teritoriului, unde se vor inregistra excedente de apa.

In mai, ploile se vor mai reduce cantitativ, insa sudul si vestul tarii vor avea parte de temperaturi mai scazute decat normalul perioadei. Cu toate acestea, valorile maxime pot depasi si 30 de grade C in unele regiuni din restul tarii.
In depresiunile din nordul si din centrul tarii, minimele se pot apropia de temperatura de inghet pe timpul noptii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.