Primarul USR al Brașovului, Allen Coliban, REFUZĂ ca în Poiana Brașov să...

Primarul USR al Brașovului, Allen Coliban, REFUZĂ ca în Poiana Brașov să fie ridicată o mănăstire!!

3 469

Marți, Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU) din cadrul Primăriei municipiului Braşov nu a avizat solicitarea Arhiepiscopiei Ortodoxe Sibiu de a emite un studiu de oportunitate pentru ridicarea unui aşezământ monahal şi a unei unităţi de cazare în Poiana Braşov. Membrii comisiei au cerut clarificări beneficiarului investiţiei, subliniind că din documentaţia prezentată de acesta nu rezultă oportunitatea ridicării unor astfel de construcţii.
„Acest proiect nu a fost avizat de CTATU deoarece din documentaţia prezentată nu a rezultat oportunitatea”, transmite, miercuri, Primăria Braşov, referitor la decizia Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism care nu a avizat solicitarea Arhiepiscopiei Ortodoxe Sibiu.

Vă reamintim că Arhiepiscopia doreşte de mai mult timp să ridice, pe strada Poiana Soarelui, un aşezământ monahal şi o unitate de cazare în apropierea centrului de echitaţie la aproximativ doi kilometri de bisericuţa de lemn Poiana Braşov.
Membrii Comisiei de Urbanism a Primăriei au solicitat beneficiarului mai multe clarificări, între altele legate de oportunitatea şi impactul realizării infrastructurii (circulaţii, utilităţi) asupra peisajului, zonei naturale şi biodiversităţii, dar şi de modalitatea de integrare în peisaj (studiu de peisaj şi imagine) a construcţiilor propuse.
Totodată, reprezentanţii Primăriei Braşov au solicitat beneficiarului, în vederea reanalizării documentaţiei, „clarificarea eventualei apartenenţe a unor zone din sit la fondul forestier – Aviz/punct de vedere RPLP Kronstadt/ Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva”, se arata intr-un articol din Stiri pe surse.ro .

Ca o regulă, atunci cănd vor să blocheaze un proiec, administrația locală mai vrea documente și clarificări. Astfel s-a solicitat:
Modalitatea de integrare în peisaj (studiu de peisaj şi imagine) a construcţiilor propuse, inclusiv gabarite maxime, impactul inserţiilor asupra vegetaţiei existente pe sit (ridicare topografică cu marcarea tuturor elementelor vegetale), inserarea construcţiilor în sit (declivitatea naturala a terenului, orientare);
Oportunitatea şi impactul realizării infrastructurii (circulaţii, utilităţi) asupra peisajului, zonei naturale şi biodiversităţii;
Analiza modalităţii de stabilire a indicatorilor urbanistici propuşi şi corelarea acestora cu zonele funcţionale conform Finalizare PUZ Braşov
Arhiepiscopia Ortodoxă Sibiu, instituția în drept sa solicite, împreună cu o societate comercială cu răspundere limitată care se prezintă drept dezvoltator imobiliar au solicitat, în calitate de beneficiari, emiterea unui Aviz de Oportunitate pentru documentaţia de urbanism PUZ ”Aşezământ monahal şi centru de sănătate cu cazare” Strada Poiana Soarelui din Braşov”.

Vlad T.

COMENTARII

 1. CORECT!!!!!!!

  Băi, Vlad T, tu ești idiot sau doar tâmpit!? Vor să fac ceva, să facă în Bărăgan, spre exemplu. La ei acasă….

  • Nu cred ca intr-un Site serios ,chiar cu autoritate publica recunoscuta ,sa fie acceptate opinii
   deplasate si un limbaj de mahala !
   Info Brasov se adreseaza brasovenilor de pretutindeni: oameni de calitate’,
   Cum sa citesc asemenea linbaj vulgar ce indeparteaza cititorii
   si eu creg ca o Manastire este nepotrivita in Poiana,
   Ce este pana acum,este suficient pentru credinciosii ce vin pentru a aprinde o lumanare!

 2. Călugăria este fuga de lume.
  Ce sens are ca cei ce promovează “sărăcia, castitatea, ascultarea” să-și facă sediu într-o stațiune de lux .
  BOR se aseamănă tot mai mult cu PCR și dorește să marcheze teritoriu pentru a-și petrece vacanțele Vladicile .
  RUȘINE

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.