Primarul si cetatenii pe aceeasi bicicleta

Primarul si cetatenii pe aceeasi bicicleta

0 548

Un cuplu format dintr-o poloneza si un austriac a pornit pe o bicicleta pentru doua persoane de la Viena si vrea sa strabata 7.000 de kilometri prin Europa. Cei doi au initiat proiectul „Primarii si cetatenii pe o singura bicicleta”, prin care vor sa contribuie la imbunatatirea dialogului intre edilii si cetatenii din localitatile in care se opresc.

Un cuplu format dintr-o poloneza si un austriac a pornit pe o bicicleta pentru doua persoane de la Viena si vrea sa strabata 7.000 de kilometri prin Europa. Cei doi au initiat proiectul „Primarii si cetatenii pe o singura bicicleta”, prin care vor sa contribuie la imbunatatirea dialogului intre edilii si cetatenii din localitatile in care se opresc. Primarul Brasovului le-a explicat celor doi intentiile sale legate de transportul in oras, transpuse in Planul de Mobilitate.
Ewa Gruszyk si Roland Kloss au plecat din Viena acum 6 saptamani si vor sa parcurga 7.000 de kilometri prin Europa. Romaniei i-au acordat o luna pentru ca auzisera de frumusetea Transilvaniei – in special de bisericile fortificate – si au dorit sa vada cat mai mult din aceasta zona. Dupa ce au intrat in tara pe la Oradea, au ajuns la Cluj, Reghin, Targu Mures, Sighisoara, Biertan, Sibiu, Sambata si Brasov. De aici vor merge la Prejmer, iar apoi la Galati si Tulcea.
Cei doi si tandemul lor vor parasi Romania cu ajutorul unui bac si vor ajunge in Ucraina, la Odessa. De aici vor trece in tarile baltice, Suedia, Danemarca si se vor intoarce la Viena. Pe langa o calatorie in care vad multe locuri minunate, cei doi au un proiect intitulat „Primarul si cetatenii pe o singura bicicleta”, prin care vor sa incurajeze dialogul dintre edili si cetateni. „Daca un primar vrea ca orasul sa devina prietenos cu biciclistii, o poate face”, spune Roland Kloss, in timp ce Ewa Gruszyk recunoaste ca este mai greu sa convingi un primar sa vina in sprijinul celor care merg cu bicicleta, motiv pentru care actiunea cuplului este menita sa dea tuturor un impuls.bici tandem bv1
In discutiile purtate cu primarul Brasovului, cei doi ciclisti au fost curiosi sa afle care sunt planurile orasului legate de transport.
Primarul George Scripcaru le-a expus ideile principale ale Planului de Mobilitate Urbana si le- dezvaluit ca isi doreste ca un numar cat mai mare de brasoveni sa utilizeze transportul in comun si bicicleta.
Deocamdata, in Romania mersul cu bicicleta este un sport extrem, asa cum sunt de parere si cei doi biciclisti sositi la Brasov.
Autoritatile spera insa ca situatia sa se schimbe intr-un viitor cat mai apropiat, cel putin in Zona Metropolitana Brasov. Ca exemplu pentru brasoveni, Roland Kloss a facut un tur, cu tandemul cu care a venit din Austria, avandu-l alaturi pe primarul George Scripcaru.
Bicicleta este una fabricata de cei doi oaspeti ai Brasovului, din bambus si a costat 2.300 de euro. Dupa aproape o ora de discutii cu edilul Brasovului si plimbarea prin fata Primariei, cei doi turisti au plecat sa viziteze orasul iar astazi vor pleca spre Prejmer.

Sorin, Ionut

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.