Primarul Scripcaru critica solutiile de forta impuse de politisti in trafic

Primarul Scripcaru critica solutiile de forta impuse de politisti in trafic

0 418

Primarul Brasovului nu crede ca solutiile propuse de politisti pentru cresterea sigurantei in trafic sunt neaparat cele mai bune. George Scripcaru spune ca limitatoarele de viteza montate la fiecare trecere de pietoni din oras echivaleaza cu gropile din astfalt, iar desfiintarea unor treceri de pietoni, asa cum vrea Politia, este chiar periculoasa pentru pietoni

Primarul Brasovului nu crede ca solutiile propuse de politisti pentru cresterea sigurantei in trafic sunt neaparat cele mai bune. George Scripcaru spune ca limitatoarele de viteza montate la fiecare trecere de pietoni din oras echivaleaza cu gropile din astfalt, iar desfiintarea unor treceri de pietoni, asa cum vrea Politia, este chiar periculoasa pentru pietoni. Cu limitatoare sau nu, de astazi viteza de deplasare pe strazile orasului este de 50 km/ora si de 60 km/h la intrarile in municipiu.
Primarul Brasovului spune ca doar Politia Rutiera este in masura sa propuna modificari legate de traficul rutier, pe care comisia de circulatie le aproba iar municipalitatea le pune in aplicare.
In opinia lui George Scripcaru, montarea de limitatoare de viteza la fiecare trecere de pietoni din oras nu va face decat sa inlocuiasca gropile de altadata din carosabil.trafic bv
In plus, limitatoarele creeaza mari dificultati utilajelor de deszapezire, care nu pot actiona in zona acestora pe timpul iernii si sunt ilustrarea practica a faptului ca jumatate din an nu avem nicio solutie pentru trecerile de pietoni. Potrivit primarului Brasovului, orice masura luata de comisia de circulatie trebuie dublata de educatie rutiera facuta atat in randul soferilor, cat si al pietonilor. De vineri soferii trebuie sa fie mai atenti cand apasa pe pedala de acceleratie. Viteza maxima de circulatie in municipiu se reduce cu 10 kilometri pe ora. Arterele unde va fi permisa circulatia cu 60 km/h sunt Calea Bucuresti, intre Darste si intersectia cu b-dul Saturn, strada Harmanului, de la intrare in municipiu pana la sensul giratoriu Regiei Autonome de Transport (RAT) Brasov, Calea Fagarasului, de la intrarea dinspre Ghimbav pana la sensul giratoriu de la Hombach, si DN13, Calea Feldioarei – B-dul Grivitei, de la intrarea in municipiu si pana la Pasajul Fartec.Singura artera pe care se va mentine limita de viteza actuala, de 70 km/h, este Soseaua Cristianului (DN73), pe tronsonul de la intrarea in municipiu pana la pasajul CFR.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.