Primarul George Scripcaru acuza TVR de neinformare depre referendum

Primarul George Scripcaru acuza TVR de neinformare depre referendum

0 190

Liderul PD Brasov, primarul municipiului, George Scripcaru, a criticat TVR.?Desi este platita din bani romanilor, televiziunea publica nu duce o campanie de informare in legatura cu referendumul pentru demiterea presedintelui,?dar si despre cum este realizat buletinul de vot, a declarat Scripcaru.


„Exista o problema mare de intelegere pentru cetatenii din Romania. Mai multi cetateni care il sustin pe Triana Basescu au ramas surprinsi sa afle ca trebuie sa voteze „NU”, dupa ce le-am explicat ca asta este situatia”, a declarat, intr-o conferinta de presa George Scripcaru. Potricit liderului PD(Scripcaru este vicepresedinte al democratilor la nivel central), PD va duce o campanie de informare atat in zonele urbane, dar si in cele rurale, astfel incat cetatenii sa informati asupra a tot ce insemna referendumul, precum si despre modalitatea prin care isi pot exprima obtiunile la votul din 19 mai. „TVR ar trebui sa faca informarile necesare, dar acest lucru nu se intampla. O vom face noi, daca cei de la televiziunea publica pentru care toti cetateni Romaniei tesc o anumita cotizatie nu isi fac traba pentru care sunt platiti de romani”, a avertizat Scripcaru.


Campania electorala a pedistilor, prin care il sutin pe Triana Basescu va fi continuata astfel in teritoriu. Democratii vor impartii brosuri de sutinere a presedintelui suspendat, imbracati in tricouri inscriptionate cu mesajul „cetateanul suspendat”, in incercarea de a lamuri cat mai multi cetateni, sustinatori ai lui Basecu cum trebuie sa voteze.


Scripcaru a tinut sa infirme acuzatiile unor anumiti politicieni brasoveni, cum ca a pus la dispozitia PD fonduri de la bugetul local, iar administratia locala este agentul electoral al lui Basescu: „Toate cheltuielile legate de campania electorala a PD Brasov sunt suportate exclusiv de catre mambrii nostri, anumite sume provenind de la Centru. Afisele de pe panourile electorale sunt platite catre firmele care le-au concesionat. Bineinteles, ca anumite sume vor ajunge la bugetul local, sub forma de redevente si impozite de la acele firme. exista contracte pentru toate afisele”.


Potrivit primarului Scrpcaru, primaria a pus la dispozitie circa 30 de panouri lectorale, in locurile stiute din oras. Totusi, „panourile electorale puse la dispozitie de adminitrati locala, si care vor fi pazite de politisti comunitari sunt mai putine decat intr-o campanie electorala obisnuita, unde exista multi candidati si multe partide. De data asta fiind voraba despre obtiunile „DA” sau „NU””, a explicat Scipcaru.


Marius Ola

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.