Primarul Coliban s-a tâmpit de tot la început de an școlar

Primarul Coliban s-a tâmpit de tot la început de an școlar

0 54

Bineînțeles, odată cu inceperea anului școlar, părinților de la toate școlile din oraș li s-au cerut banii pentru fondul școlii și al clasei, practică ce este nelegală, chiar dacă a intrat in cutuma invățământului românesc incă de pe vremea lui Ceaușescu. De această data li s-au soliciatt sume pentru dotarea toaletelor precare ale școlilor, dotări care cad in sarcina Primăriei, adică pentru săpun și hârtie igienică.
Credincios persistenței sale intr-un spațiu intelectual asociat cu Noaptea Minții, Coliban, netrebuinciosul primar al Brașovului, le-a indicat acestora să nu dea acești bani pentru că va bugeta el la rectificarea bugetului municipiului și va da sumele necesare. Până atunci, cam pe la sfârșitul anului, elevii se pot șterge cu frunzele pomilor din apropierea școlilor și se pot spăla pe mâini folosind zugrăveala de pe pereți, pe care o pot răzui cu un cuțitaș adus de acasă odată cu pachetul de mâncare. Căci despre cornul și laptele nu are rost să mai discutăm.
Să vă intre bine în cap, vă duceți la toalete abia la rectificare, până atunci puneți mâna pe carte, sau pe facebook, după caz!
„În urma sesizărilor venite din partea mai multor părinți cărora li s-au cerut bani pentru diverse dotări igienico-sanitare în școli, de la săpun la hârtie igienică vin să fac câteva clarificări: Sunt total împotriva acestui gen de demers. Părinții nu trebuie să dea bani pentru îmbunătățirea actului școlar în incinta unităților școlare. «Fondul Clasei» nu mai există formal, iar el nu trebuie să existe nici informal.
Primăria Municipiului Brașov este cea care bugetează astfel de nevoi de cheltuieli, la cererea instituției școlare.
Am semnat în data de 9 septembrie 2021 o adresă către unitățile de învățământ prin care este evidențiat următorul fapt: în cazul în care nu dispuneți de fonduri suficiente, vă rugăm să solicitați fundamentat suplimentarea acestuia, cu ocazia următoarelor rectificări bugetare(sic! adică elevii pot merge la toaletele școlilor abia la rectificare!)” a postat Coliban în nedemna sa bulă de facebook, indicând practic elevilor ca până la rectificare să se abțină de la nevoile fiziologice și să nu ducă mâna la gură in timpul orelor.
Pot merge la toaletă și se pot spăla apoi pe mâini în siguranță acasă după cursuri.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.