Primarul Brașovului, George Scripcaru a scăpat de un dosar!

Primarul Brașovului, George Scripcaru a scăpat de un dosar!

0 265

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a fost achitat de către judecători, într-unul din cele mai grele dosare care îl privesc! După nu mai puțin de 10 amânări ale pronunțării, Tribunalul Brașov a decis că G. Scripcaru este nevinovat, într-un dosar în care a fost judecat pentru fapte de corupție.

Edilul de sub Tâmpa a fost cercetat alături de directorul unei societăți din subordinea primăriei, și a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Procurorii susțineau că edilul l-a determinat pe directorul general al unei societăți (fosta regie de transport local) din subordine să cumpere patru mașini care au fost puse ulterior la dispoziţia Primăriei Braşov.
Sentința: „…achită inculpatul Scripcaru George – sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
(…) achită inculpatul Scripcaru George – sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participaţie improprie la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul folos necuvenit.
(…) Lasă nesoluţionată acţiunea civilă formulată de partea civilă SC RATBV SA Braşov împotriva inculpatului Scripcaru George”, se arată în soluția pe scurt, publicată pe portalul instanței.

Un alt inculpat în dosar, Cristian Radu, fostul director (în acele vremuri) al Regiei Autonome de Transport Braşov, a fost însă condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu și la plata unor despăgubiri civile către SC RATBV SA Braşov.

Procurorii au mai susţinut că societatea respectivă a fost prejudiciată cu suma totală de peste 630.000 de lei, reprezentând valoarea maşinilor achiziţionate şi cheltuielile suportate cu întreţinerea şi utilizarea acestora.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.