Primarul Brasovului a achitat o amenda de 67.000 lei din bugetul public

Primarul Brasovului a achitat o amenda de 67.000 lei din bugetul public

0 97

Consilierul local PNL, Adrian Atomei l-a acuzat vineri pe primarul Brasovului, George Scripcaru, ca a platit o amenda de 670 de milioane de lei vechi din bugetul local, buget unde cetatenii cotizeaza taxe si impozite. Din aceasta cauza procurorii i-au intocmit lui Scripcaru dosar penal in luna februarie. Acesta este urmarea faptului ca in 2007 primarul Brasovului, George Scripcaru, a refuzat sa acorde unei firme private o autorizatie de amplasare a unei reclame in Piata Teatrului numarul 2 din Brasov. S-a eliberat doar un certificat de urbanism si nicidecum autorizatia. Firma care a cerut actul l-a dat pe primarul Brasovului in judecata. Edilul a fost amendat de magistratii Tribunalului Brasov, iar Curtea de Apel Brasov a mentinut sentinta. Abia dupa 3 ani de la pronuntarea hotararii de catre prima instanta, primarul George Scripcaru a trebuit sa achite o amenda de 670 de milioane de lei vechi. Consilierul local Atomei sustine ca plata s-a facut din bani publici. Vicele PDL la nivel national si primar al Brasovului, Scripcaru, a sustinut prin purtatorul sau de cuvant, Sorin Toarcea, ca nu a primit nici o citatie. Tinand cont ca el este omul din spatele Ministrului Finantelor, Gheorge Ialomiteanu si un apropiat al Elenei Udrea, este posibil ca Justitia, initial, sa nu fi indraznit sa-l deranjeze.
De aceea Atomei a solicitat presei sa le transmita un mesaj edililor, indiferent de culoarea politica, ,sa stea linistiti daca judecatorii ii pedepsesc cu amenzi, caci, dupa modelul primarului din Brasov, sumele pot fi oricand achitate din visteria publica”.
Dupa 4 luni de la inregistrarea dosarului penal la Parchet pe numele lui George Scripcaru, edilul inca n-a fost deranjat cu vreo citatie in vederea audierii. Dosarul se afla in prezent la Inspectoratul Judetean de Politie, unde ofiterul caruia i-a fost repartizat lucreaza impreuna cu un procuror. Teoretic, George Scripcaru risca intre 6 luni si 5 ani de puscarie, pentru ca a luat banii brasovenilor de la bugetul local pentru a-si plati o amenda.

Sandu Dumitru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.