Primarii din judet neinteresati de granturile pentru protectia mediului

Primarii din judet neinteresati de granturile pentru protectia mediului

0 116

Consilierul judetean Iancu Vespasian Augustin a criticat maniera in care primarii din judet inteleg sa abordeze elaborarea de strategii de dezvoltare locala si de investitii, astfel incat sa le poata fructifica in accesarea de fonduri europene.


Joi, 1 martie a fost termen limita de depunere de cereri de finantare pentru accesarea de fonduri in cadrul Programului Phare 2005 – Coeziune Economica si Sociala.? Prin program se finanteaza 90% din valoarea proiectului, localitatile urmand a sustine doar 10% din valoarea proiectului inaintat spre finantare. Cu acesti bani Primariile puteau sa elaboreze studii de fezabilitate, studii de impact, proiecte tehnice pentru rezolvarea unor probleme in domeniul protectiei mediului: gestiunea deseurilor (dezafectarea depozitelor neconforme, colectare selectiva, colectare si transport deseuri, etc), ecologizare, etc.


„Din informatiile pe care le am , se pare ca o singura primarie a depus cerere de finantare”, a spus Iancu Vespasian, considerand ca de?vina ar fi lipsa de interes dar mai cu seama lipsa de strategii, de planuri de lucru la nivel de localitati. „Trebuie stabilit intai ce avem de facut, se face un plan de actiune, dupa care se fructifica orice posibilitate de materializare”, a sugerat consilierul independent.


„S-au infiintat tot felul de Agentii, la nivel de judet si municipiu, au vrut toti sa-si arate muschii, dar nimeni nu face nimic”, a mai spus Iancu Vespasian facand probabil referire la Agentia de Dezvoltare Durabila si Asociatia de Dezvoltare Durabila.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.