Primăria vrea să reamenajeze spațiul din fața Gării

Primăria vrea să reamenajeze spațiul din fața Gării

0 146

Aici va fi amenajat un terminal modern pentru transportul în comun iar parcarea se va muta în subteran. Parcarea va avea mai multe niveluri şi va fi complet îngropată, astfel încât să se încadreze în zonă din punct de vedere arhitectural

Aici va fi amenajat un terminal modern pentru transportul în comun iar parcarea se va muta în subteran. Parcarea va avea mai multe niveluri şi va fi complet îngropată, astfel încât să se încadreze în zonă din punct de vedere arhitectural. În prezent se lucrează la documentații iar lucrările propriu zise ar putea începe anul viitor.
În prezent, reprezentanții Primăriei întocmesc documentația tehnică în vederea lansării licitației pentru întocmirea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru amenajarea noii parcări și a unei zone verzi deasupra acesteia.
Proiectul de amenajare a noii parcări face parte dintr-un plan mai amplu de amenajare a zonei.
Potrivit lui Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, este vorba despre un nou terminal pentru transportul în comun, unde este prevăzută și pista pentru biciclete care vine din Astra până în centru orașului.
Deja pe Bd Victoriei s-au amplasat noi stâlpi cu iluminare cu led iar întreaga zonă va fi modernizată.
Dacă pentru terminalul de transport de la gară şi pentru traseul pentru biciclişti municipalitatea vrea să obţină finanţări europene, pentru parcarea subterană banii ar urma să fie alocaţi de la bugetul local.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.