Primaria vrea sa mai infiinteze inca 2 scoli profesionale

Primaria vrea sa mai infiinteze inca 2 scoli profesionale

0 468

Dupa succesul pe care l-a avut scoala Kronstadt, municipalitatea vrea sa multiplice modelul. O scoala profesionala ar urma sa aiba tot specializarea industrie; cea de-a doua va fi specializata in alimentatie publica si turism si va putea pregati tineri pentru meseriile de barman, cofetar, ospatar, camerista si receptioner

Dupa succesul pe care l-a avut scoala Kronstadt, municipalitatea vrea sa multiplice modelul. O scoala profesionala ar urma sa aiba tot specializarea industrie; cea de-a doua va fi specializata in alimentatie publica si turism si va putea pregati tineri pentru meseriile de barman, cofetar, ospatar, camerista si receptioner.
Cererea pentru Scoala profesionala Kronstadt a fost foarte mare. Anul acesta au fost de trei ori mai multi solicintanti decat numarul locurilor scoase la concurs.scoala kronstadt2
Totodata si companiile care au sediul in municipiul Brasov sau in imprejurimi cer de asemenea personal calificat. Primaria analizeaza trei unitati de invatamant care ar putea fi transformate in scoli profesionale.
Scoala profesionala Germana Kronstadt a fost proiect pilot in Romania pentru invatamantul dual, sistem care presupune un parteneriat stat-firme private, o programa adaptata cerintelor actuale ale mediului economic si axata 70% pe modulul de practica.
Elevii de la scolii Kronstadt primesc lunar o bursa de 400 de lei, masa calda atunci cand fac practica in fabricile partenere dar si transport gratuit spre uzine. Mai important este insa faptul ca aproape toti absolventii isi gasesc un loc de munca la finalul anilor de studiu.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.