Primaria va imprumuta 12 milioane de euro de la BERD

Primaria va imprumuta 12 milioane de euro de la BERD

0 104
Municipalitatea se va imprumuta de la BERD cu 12 milioane de euro pentru reabilitarea retelei de distributie si contorizarea individuala. In cel mult trei ani lucrarile vor fi incheiate iar brasovenii vor primi energie termica mai ieftina. Rebransarile scolilor de anul trecut au dus la o economie de 35.000 de lei in ianuarie 2013 fata de aceeasi luna a anului precedent, in preturile de anul trecut.
Municipalitatea a pregatit un proiect de hotarare pentru inceperea demersurilor de contractare a imprumutului. Primaria vrea sa acceseze 12 milioane de euro cu o dobanda mica si un termen de gratie de 3 ani, perioada in care sa se incheie lucrarile de reabilitare a retelei de distributie si contorizare individuala, spune viceprimarul Razvan Popa.
Cu banii din imprumut se vor reabilita retelele de la punctele termice pana la intrarea in scara si se va realiza contorizarea individuala a apartamentelor. Odata realizate aceste lucrari, se va incerca atragerea de utilizatori din cartierul Valcea Cetatii, unde Tetkron nu are nici macar un client. Oferta de rebransare este tentanta, in conditiile in care, in luna ianuarie a acestui an, s-au facut economii importante la bugetul local in urma rebransarii a 18 scoli si a centrului pentru persoane fara adapost.
Hotararea de Consiliu Local va fi supusa aprobarii in urmatoarea sedinta de plen, care va avea loc cel mai probabil joia viitoare. In acest moment, municipiul Brasov este indatorat intr-un grad de 7,8%, fata de maximum 30% cat este posibil potrivit legii.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.