Primaria Tarlungeni se ia-n tarusi cu un localnic

Primaria Tarlungeni se ia-n tarusi cu un localnic

0 178

O bucata din terenul Targului de masini din Tarlungeni este revendicat de Primarie si de un localnic. Acesta din urma a incercat ieri sa delimiteze in zona o parcela de 21 de hectare, pe care pretinde ca are acte de proprietate. O fasie din suprafata terenului se intinde si pe zona in care este amplasat targul auto, aflat in proprietatea Primariei Tarlungeni. Care considera, prin urmare, ca este proprietara si pe fasia buclucasa, asa ca si-a delimitat la randul ei terenul. Tarusii infipti de Primarie au fost smulsi de proprietarul nervos, care s-a calmat abia cand o echipa de politisti comunitari l-a oprit din defrisare.
Szasz Attila cerea in aprilie 2009 primariei Tarlungeni sa ii parceleze si taruseze cele 21 de hectare pe care sustine ca are acte de proprietate in regula. Primaria i-a cerut sa apeleze la un expert topografic care sa realizeze lucrarea. Brasoveanul si-a angajat un expert topografic care a realizat toate masuratorile. Asa a descoperit ca o parte din terenul sau se afla pe terenul pe care este amplasat Targul Auto si despre care Primaria sustine ca ii apartine. Asa ca edilii si-au imprejmuit teritoriul cu stalpii care au provocat furia lui Szasz. Omul sustine ca are titlu de proprietate inclusiv pe parcela revendicata si de Primarie, pentru care a platit pana acum impozit. Szasz il acuza pe primarul din Tarlungeni, Iosif Kiss, ca n-a avut curaj sa-l infrunte direct si a preferat sa-si trimita reprezentantii sa regleze diferendul cu parcelarea. Edilul Kiss este insa plecat in concendiu, dar a declarat telefonic ca primaria pe care o conduce este proprietara terenului inca din 1916 si ca ar exista un extras de carte funciara care sa ateste acest lucru.
Pana cand se vor lamuri lucrurile, cazul parcelarii terenului din zona Targului Auto va ajunge in instanta. Nu neaparat pentru detalii funciare; Szasz ameninta ca va depune plangere impotriva reprezentantilor Primariei si a agentilor Politiei Comunitare, care l-au agresat cu ocazia intarusarii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.