Primaria si Vektra

Primaria si Vektra

0 216

Se stie ca Primaria lui Scripcaru si Vektra lui Butuza se iubesc de mama focului – in asfalturi bineinteles, nu va ganditi la poponautica – asa ca au pus-o din nou de un vals.
S-a intamplat sa ajunga la rand la asfaltare si strada, mai marginasa, dar intens circulata, cu numele de Lamaitei, din cartierul Florilor. Era si normal, caci nu se pot asfalta, tot la juma’ de an, doar artere principale, mai ales ca primarul s-a lasat reales in vara cu asemenea trucuri si acuma isi poate vedea in liniste de activitatea imprastiata prin Brasov cum isi imprastie si vaca baliga.
De fapt n-ar fi nimic rau in asfaltarea strazii Lamaitei, ca de mult era nevoie de asa ceva. Insa felul in care aceasta lucrare este executata – si ma refer la organizare – lasa al naibii de dorit.
Dupa ce ca ai tot scormonit prin vechiul asfalt, cate putin si pe indelete, saptamani dupa saptamani, incurcand normalul, vii acuma sa dregi busuiocul inainte ca toamna sa-si termine stocul de zile calde, dand navala cu lucrarile de asfaltare.
Si poate nici acest lucru nu ar fi in totalitate de condamnat, caci soarele pleaca si el la iernat si nu este bine, repet, ca o strada atat de circulata sa se afle, chiar daca sub zapada si gheata, intr-o stare de plans – gropile care au fost, combinate cu gropile facute de utilajele Vektra.
Ce este insa greu de conceput si frizeaza elementarul bun-simt e faptul ca ieri, 10 noiembrie 2008, strada Lamaitei a fost complet blocata circulatiei rutiere, fara ca acest lucru sa fie anuntat din timp sau macar semnalizat la intrarea pe strazile ce duc spre ea.
Iata un exemplu.
Cei din zona, si probabil si alti brasoveni, cunosc, pe Lamaitei, alimentara „lui Hans”, vizavi de Scoala 11 si colt cu Branduselor, bucata venind dinspre Vlahuta. Ei bine, ieri, de dimineata, de langa alimentara, peste strada Branduselor, se afla intinsa o banda alb-rosie de interzicere a trecerii in Lamaitei. Masinile, venind din Vlahuta si care vroiau sa-si vada de treburile lor prin zona, neavertizate, ramaneau paf in fata benzii intinse peste Branduselor si se chinuiau sa intoarca intr-un spatiu relativ mic, injurand din cauciucuri si plecand sa caute alt loc de trecere spre treburile lor, fara a exista, macar aici, cineva care sa dea lamuriri si sa indrume spre vreo varianta pe unde si cum.Socotesc ca aceasta atitudine poate fi catalogata drept lipsa de respect fata de cetatenii cu treburi sau locuind pe acolo. Ba poate fi catalogata si drept sfidare a lor, atat de catre firma Vektra, cat si de catre Primaria lui Scripcaru.
As vrea sa ne spuna domnul Scripcaru cand are de gand sa inceteze cu acest comportament de stapan pe o feuda, caci asa cum s-a suit pe scaun, tot asa poate si cobora, si tot cu gloria zdrentuita cu care a urcat.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.