Primaria si Consiliul Judetean Brasov discuta despre aeroport cu actele pe masa

Primaria si Consiliul Judetean Brasov discuta despre aeroport cu actele pe masa

0 2714

Dupa ce va studia in detaliu toate documentele tehnice, Primaria va decide daca se va implica financiar in aceasta investitie. Odata rezolvata situatia juridica a terenului, consiliul judetean are in vedere trei variante de lucru pentru continuarea lucrarilor.

Reprezentanti ai primariei si ai consiliului judetean cauta solutii de deblocare a proiectului aeroportului. Dupa ce va studia in detaliu toate documentele tehnice, Primaria va decide daca se va implica financiar in aceasta investitie. Odata rezolvata situatia juridica a terenului, consiliul judetean are in vedere trei variante de lucru pentru continuarea lucrarilor.
Pentru a lua o hotarare in privinta participarii municipalitatii la proiectul aeroportului, reprezentantii Primariei si ai consiliului local au cerut consiliului judetean date suplimentare. Primarul George Scripcaru a declarat ca, pentru ca municipiul Brasov sa aiba o implicare din punct de vedere financiar in acest proiect, trebuie ca forul local sa cunoasca detaliile tehnico-economice la care sa se raporteze.
O intalnire intre cei doi vicepresedinti mandatati deja de plenul consiliului judetean sa negocieze si sa discute proiectul aeroportului va avea loc in urmatoarea saptamana cu reprezentanti ai comisiei tehnice si economice a Primariei.

OUG 41 din 2007Primul pas pentru formalizarea relatiei contractuale este intalnirea la nivelul comisiilor deja constituite la nivelul consiliului judetean cu comisia economica de la buget finante din cadrul Primariei urmand sa fie identificate solutiile si variantele unei posibile asocieri. Intalnirea intre autoritatile locale si judetene a avut loc in contextul in care la Senat a fost inregistrat un proiect de lege pentru modificarea documentului prin care terenul aeroportului, atribuit pentru cinci ani judetului Brasov, a revenit de anul trecut in proprietatea statului.
Dupa ce se va rezolva situatia juridica a terenului, Consiliul Judetean are in vedere trei variante de lucru pentru continuarea investitiei. Prima ar fi asocierea cu municipiul Brasov, orasul Ghimbav si judetele Harghita si Covasna. A doua varianta ar fi concesionarea lucrarilor si operarii aeroportului pe o perioada mai mare de 25 de ani iar ultima versiune este atragerea de fonduri guvernamentale.

 

Vifor Rotar

Nota redactiei
In foto o copie dupa OUG nr. 41/23.05.2007 prin care Judetul Brasov a primit terenul pentru viitorul aeroport.
Publicam aceasta fotocopie pentru a se vedea ca initial transferul terenului nu s-a facut cu o conditie de timp pentru realizarea investitiei. Acest aspect, pe langa impotenta politicienilor brasoveni si a administratiei publice judetene, blocheaza astazi implinirea unui vis al brasovenilor si al celor din judetele invecinate. Termenul de realizare de cinci ani, conditie inutila si injositoare, nu a fost prins nici de Senat (OUG a fost votata de senatori asa cum a iesit de la guvern) dar a fost introdus de catre o coalitie politica ce a adus mult rau Romaniei in Camera Deputatilor.
Vom reveni.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.