Primaria Rasnov vrea sa reabiliteze Cetatea cu bani europeni

Primaria Rasnov vrea sa reabiliteze Cetatea cu bani europeni

0 477

Edilii estimeaza ca numarul turistilor ar putea ajunge astfel la o jumatate de milion, cu o treime mai mult decat cel inregistrat in prezent. Tot pe exercitiul financiar 2014-2020, edilii rasnoveni vor sa construiasca un parc dendrologic si o gradina botanica la iesirea din Rasnov spre Predeal. Proiectele sunt evaluate la 5 milioane de euro fiecare

Edilii estimeaza ca numarul turistilor ar putea ajunge astfel la o jumatate de milion, cu o treime mai mult decat cel inregistrat in prezent. Tot pe exercitiul financiar 2014-2020, edilii rasnoveni vor sa construiasca un parc dendrologic si o gradina botanica la iesirea din Rasnov spre Predeal. Proiectele sunt evaluate la 5 milioane de euro fiecare.
Cetatea Rasnov a fost vizitata anul acesta de aproape 350 de mii de turisti. Pentru a creste si mai mult numarul vizitatorilor, Primaria si-a propus sa restaureze si sa reabiliteze si incinta de Vest a Cetatii.
Edilii vor sa desfiinteze toate lucrarile efectuate de fostul administrator italian, care nu a fost folosit materiale si cetate rasnov maretehnici traditionale. Primaria Rasnov a pregatit proiectul si asteapta deschiderea axelor de finantare, spune primarul Adrian Vestea, care spera ca localitatea pe care o conduce sa fie printre primele care vor depune documentatia si vor accesa fonduri pe axa 5.
Edilii vor sa construiasca tot cu fonduri europene un parc dendrologic si o gradina botanica la iesirea din Rasnov spre Predeal. Pe 5 din cele 13 hectare se va amenaja un lac cu ponton, un pavilion multifunctionl cu magazine si cafenea, sere cu arbori si flori autohtone si tropicale, gradini de trandafiri si fantani arteziene. Investitiile vor veni in completarea activitatilor de agrement pe care le are statiunea turistica de interes national Rasnov, unde se asteapta ca turistii sa-si prelungeasca sejururile.
Ambele proiecte sunt evaluate la 5 milioane de euro fiecare.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.