Primaria Rasnov ia din nou cu asalt Cetatea

Primaria Rasnov ia din nou cu asalt Cetatea

0 64

Plangere penala impotriva administratorului Cetatii Rasnov! Demersul a fost facut de primarul Rasnovului, Adrian Vestea, care sustine ca administratorul a produs distrugeri extrem de grave in interiorul cetatii. Printre daunele inventariate de Primaria Rasnov se numara daramarea a doua capele si distrugerea unui sit dacic.
Primaria mai inaintase o plangere penala din acelasi motiv pe vremea cand cetatea era administrata de italianul Alberto Drera. Deoarece Parchetul de pe langa Judecatoria Zarnesti a hotarat incetarea urmaririi penale impotriva cetateanului italian dupa decesul acestuia, autoritatile au decis sa inainteze plangere penala impotriva noii societati care a produs distrugeri in cetate.
In curtea cetatii au fost daramate doua capele, una catolica si una evanghelica, pentru construirea turnurilor de apa care alimenteaza restaurantul din cetate. Istoricul Nicolae Pepene mai spune ca si un sit dacic a fost distrus de lucrarile neautorizate efectuate de societatea care administreaza cetatea.
In semn de protest fata de distrugerile provocate, Clubul Sportiv Montan „Altitudine” din Rasnov va organiza in acest sfarsit de saptamana un concurs de escalada pe cele doua turnuri contruite ilegal in interiorul cetatii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.