Primaria promite pastrarea spatiilor verzi in Brasov

Primaria promite pastrarea spatiilor verzi in Brasov

0 89

In municipiul nostru, ca de altfel in toata tara, se vede si se „miroase” cresterea rapida a numarului de masini. Si astfel oamenii au inceput sa nu mai aiba unde isi parca masinile, punand in ultima perioada conducerea Primariei in fata alegerii intre a betona/asfalta spatiile verzi dintre blocuri sau a construi noi locuri de parcare. Edilii municipiului afirma ca nu mai intentioneaza sa distruga niciun petec de verdeata, aceasta pesemne si datorita tot mai vehementelor proteste ale cetatenilor, decat daca acest lucru este absolut necesar. Iar pe portita acestui „absolut necesar” pot iesi bascule dupa bascule cu asfalt numai bun de trantit peste verdeata de langa locuinte. Caci prin cartiere, mai ales, razboiul dintre cei care vor parcari si cei care doresc mentinerea spatiilor verzi a inceput sa devina tot mai acuta. Iata si un exemplu „clasic”, se poate spune.
Pe strada Nucului din Noua, Emil Stamate, un brasovean gospodar si iubitor de natura a amenajat si ingrijit, de-a lungul anilor si pe bani proprii, ai lui si ai altor vecini ca el, un adevarat parc.
„Aici, la marginea campului, fara sa ma ajute decat copiii si fara a cere nimanui niciun ban, am incercat sa cream un loc de recreere pentru copiii si pensionarii din blocul de la numarul 59. Pe vremuri, pe locul unde acum cresc flori si pomi, erau aruncate gunoaie. Timp de ani intregi am plantat, am ingrijit si acum avem un adevarat parculet. Oricine din bloc poate veni si multi chiar o fac. Din pacate, desi, chiar in fata blocului, mai sunt locuri de parcare neatribuite prin licitatie, unii locatari din zona incearca sa determine Primaria sa betoneze toata suprafata verde”. Trebuie mentionat ca la nivel de imobil doar cinci locatari detin autoturisme. Iar domnul Stamate a uitat sa ne spuna ce culoare au apartamentele celor care striga dupa asfalt.
In legatura cu aceasta disputa, intalnita si in alte zone din municipiu, viceprimarul Miklos Gantz a declarat ca „municipalitatea nu vrea sa distruga nimic, mai ales in ceea de priveste zonele verzi. In privinta amenajarii locurilor de parcare, am incercat sa afectam cat mai putin spatiul verde si asta doar acolo unde nu am avut o alta solutie. Vreau sa-i asigur atat pe cetatenii din Noua, cat si pe toti brasovenii ca Primaria incearca sa pastreze si sa creeze cat mai multe spatii verzi.”.
Este drept, peste tot trebuie avuta in vedere prezumtia de nevinovatie. Dar justitia, atat cea din tribunale, cat si cea civica, tine cont si de antecedente. In aceasta privinta primariei brasovene si primarului George Scripcaru i se poate aplica proverbul: „Cine se frige ci ciorba sufla si in iaurt”.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.