Primaria promite parcare subterana si tunel de la Livada Postei la maternitate

Primaria promite parcare subterana si tunel de la Livada Postei la maternitate

0 135
Primarul Brasovului George Scripcaru a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, ca doreste ca, daca se poate, de la anul sa se realizeze ,,o parcare ingropata” de 350 de locuri pe 4 niveluri in zona Livada Postei, care va da intr-un tunel de legatura intre Livada Postei si Maternitate, pe unde sa fie deviat traficul. Totodata in intersectia din Livada Postei va fi amenajat un sens giratoriu care va asigura acces spre parcare, din Sirul Livezii.
Deocamdata totul se afla la stadiul de intentie. Primarul a promis ca de la anul se vor  cauta surse de finantare, motiv pentru care nu s-a stabilit cu exactitate nici macar perioada de incepere a proiectului.
Concomitent cu acest posibil proiect se doreste ca ,,strazile Muresenilor si Michael Weiss din centrul vechi al orasului sa devina pietonale in cativa ani, a mai declarat primarul. In prezent, in zona veche a Brasovului doar strada Republicii si Piata Sfatului sunt zone pietonale.
Vom crea un drum de legatura care incepe la Livada Postei, in spatele Bibliotecii judetene si se termina la Maternitate. Odata realizat acest tronson cu infrastructura necesara putem sa discutam de crearea de spatiu pietonal si pe strazile Muresenilor si Michael Weiss, strazi care in prezent sunt utilizate total sau partial pentru traficul rutier. Vom face un studiu de fezabilitate pentru a vedea costurile, iar apoi vom cauta sursa de finantare din bugetul propriu sau din fonduri europene. Cred ca se poate realiza acest proiect prin care am reduce traficul, am proteja mediul in zona centrului istoric care acum este foarte intens circulat“, a spus primarul..
La randul sau purtatorul de cuvant Sorin Toarcea a declarat ca ,,s-a optat pentru solutia care va agresa cel mai putin vizual, astfel ca cea mai mare parte a parcarii va fi construita subteran, iar partea superioara va urmari curbele de nivel.”
In opinia celor de la Primarie se mareste astfel ,,mobilitatea urbana. Mai exact se va imbunatati accesul spre o zona foarte aglomerata, si se vor eliberara alte zone unde acum se circula intens, fiind trensformate in zone pietonale”.
 
Iulian Rinder

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.