Primăria optimaților reevaluează și evacuează defavorizații (1)

Primăria optimaților reevaluează și evacuează defavorizații (1)

1 234

În noua societate corporatistă a optimaților, implementată biruitor la orașe și sate de nefasta alianță a dreptei românești, celula useristă a marxismului revoluționar din Primăria Brașov a mai ouat o neghiobie. Proiectul de hotărâre al CL Brașov de mâine, 27 ianuarie, care intră la vot în plen! Evacuarea brașovenilor care au fost desemnați cazuri sociale acum cinci, șase, zece ani, pentru a face loc altor cazuri sociale mai recente. De parcă cei de acum cinci ani și-ar fi revenit din pauperizare și defavorizare exact în timpul pandemiei, au prosperat care va să zică. Dețin probabil vreo formulă economică secretă(sic!) pe care transnaționalele afectate de pandemie n-o cunosc.

Coliban, tot un fel de Scripcaru?
Și-atunci Allen Coliban, primarul Brașovului, o ia pe urmele fostului potentat din Primărie, fostul primar George Scripcaru, și destramă și ultima speranță a unor oameni disperați și defavorizați de soartă.
Adică pe cei cu copii și cu venituri minime, pe cei cu dizabilități, pe cei fără servici, pe cei evacuați din locuințe naționalizate care s-au calificat(sic!) ca defavorizați, adică respectivele cazuri sociale. A lăsa pe drumuri, pe timp de iarnă, oamenii care s-au calificat legal în nedorita postură amintită, este mai mult decât o crimă, este o eroare! (Talleyrand).
Au fost și oameni sau familii care au scăpat de această oroare a nesiguranței locative, prin obținerea unor salarii decente, sau prin căsătorie, iar aceia au eliberat locuințele. Nu mai amintim decesele.

Brașovul, oraș al corupției endemice imobiliare și locative
Acest oraș care de prea multă vreme a satisfăcut lăcomia dezvoltatorilor imobiliari, a asfaltatorilor corupți, a patronilor de piețe și fabrici vândute la fier vechi, a politicienilor nelegiuiți, ș.a.m.d. este nepreocupat de cazurile oamenilor năpăstuiți de soartă.
Jefuirea patrimoniului în valoare de un miliard de dolari al RIAL-ului în favoarea șmecherilor cu bani, funcții și demnități din Brașov, stă mărturie a acestei aserțiuni.
Cum poate fi justificată o asemenea barbarie?
Nicicum, dar se pare că anumitor vermiculari ai Direcției de Protecție și Asistență Socială din Primărie, nu le pasă. Sunt de prea multă vreme în respectivele funcții și s-au rutinat, s-au osificat în indiferența lor față de oameni.
Și pentru că nu i-a interesat lărgirea portofoliului de locuințe sociale în timpul primariatului lui Scripcaru, pentru a găzdui noi cazuri de acest tip, poate chiar mai grave, au gândit creator, să-i dea afară pe defavorizații actuali. Doar nu erau să-și dezvolte coloană vertebrală exact în timpul lui George Scripcaru, primar al Brașovului. Ar fi însemnat sinuciderea!

Îmbuibații funcționari îi reevaluează pe defavorizați
Prin reevaluarea criteriilor de acordare a locuințelor practic condamnă pe toți cei ce îndeplineau aceste criterii.
Cum au asamblat nelegiuirea?
Simplu, i-au depunctat pe cei devavorizați deja. Au introdus cererile noi de spații locative împreună cu cele vechi. Sunt 44 de apartamente sociale în discuție.
Au făcut-o în secret, pentru că altfel exista riscul mișcărilor de protest. Bătaia de joc a început pe vremea lui Scripcaru, după expirarea contractelor pentru locuințele sociale, încheiate pe cinci ani. Nu s-au mai prelungit contractele, ci s-au emis în mod nepermis de imoral acte adiționale de prelungire din 3 în 3 luni.
Defavorizații acestor contracte au trăit cu groaza inexprimabilă a evacuării din locuințe în tot acești ani. Utilizatorii trebuiau să subziste în aceste locuințe cu toate utilitățile și obligațiile sociale, inclusiv cu păstrarea criteriilor de caz social, îndeplinite întocmai.
Interesant, acum un an s-a făcut o nouă reevaluare, la care n-au participat defavorizații mai vechi, și s-au acordat locuințe sociale prin contracte pe cinci ani unor noi cazuri sociale, care n-au participat la reevaluarea de acum. In loc să caute să achiziționeze și să construiască noi locuințe sociale, potrivit obligațiilor sale sociale, Primăria Brașov vrea să dea ilegal și imoral afară defavorizați mai vechi pentru a-i primi pe unii noi.

Trandafirii locativi sunt pentru cei bogați
Scripcaru chiar le promisese celor care obținuseră locuințe sociale că după cinci ani vor putea să le cumpere. Pentru oamenii simpli și săraci, era o minciună.
Cumpărarea locuințelor sociale, transformate subit în locuințe de servici, a fost acceptată numai pentru magistrați, directori de instituții și personal al Primăriei, în 2008-2012.
Categorii sociale care nu puteau fi în niciun caz considerate cazuri sociale. În concluzie, Primăria nu poate da afară din locuințe sociale defavorizații social, ci trebuie să construiască sau să achiziționeze noi locuințe sociale, pentru noile cazuri sociale.
În caz contrar este abuz în serviciu și neomenie crasă a nedemnilor edili care ar întreprinde o asemenea nelegiuire. Vom continua.

Libiu Mateescu       

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.