Primăria optimaților reevaluează și evacuează defavorizații (2)

Primăria optimaților reevaluează și evacuează defavorizații (2)

0 70

Dezvăluiam în materialul de ieri samavolnicia punerii la cale a evacuării cazurilor sociale cazate de Primărie în locuințe sociale pe criterii normale și legale. Criterii nedorite de nimeni într-o societate aiuristică precum a noastră, defavorizare materială și socială, marginalizare socială, familii cu mulți copii, chiar uniparentale, cu salariul minim pe economie, bătrâni ce trăiesc din pensia minimă, sau doar din ajutorul social.

Unde a dispărut tot fondul locativ de locuințe sociale și unde sunt cele noi?
Sunt 44 de familii, cazuri sociale, despre care primarul Allen Coliban nu vrea să știe, sau are interes să uite. Imbuibații direcției de asistență socială din Primărie propun, iar Consiliul Local decide astăzi, evacuarea unor amărâți din sărăcăcioasele lor locuințe sociale, pentru a-i introduce pe alții, la fel sau poate chiar mai defavorizați. Sau pe unii mai piloși. Fără să fi avut o clipă în vedere construirea sau achiziția de noi locuințe sociale. Parcă am retrăi o poveste tristă a pauperizaților de la marginea societății londoneze dintr-un roman al lui Charles Dickens, un fel de poveste tristă de iarnă, cu familii întregi cu copii evacuate nemilos de o primărie nepăsătoare. Și acolo, ca și aici, potentații și optimații vremii striveau fără milă și remușcare destinele unor amărâți marginalizați ai societății.

Este măcar legală evacuarea cazurilor sociale iarna, în plină pandemie?
Dincolo de deriva moralității unei asemenea samavolnicii, se pune problema legalității. Este legal să evacuezi familii întregi iarna, în vremuri de pandemie, fără decizii administrative comunicate din timp pentru ca victimele evacuărilor să aibă timpul necesar contestării acestora în prealabil la unitatea emitentă, la Primărie, apoi în instanța de contencios? Este legal să-i reintroduci pe cei calificați deja în postura nedorită de cazuri sociale din nou într-un proces de recalificare cu scopul de a-i azvârli în stradă pentru a face loc unor alți defavorizați, mai mult sau mai puțin? Și nu este în niciun caz legal să-ți trimiți deja portăreii să-i anunțe de evacuare, înainte să se ia o decizie, și așa ilegală, de către Consiliul Local.

Un caz de abuz în serviciu cu o destinație precisă
Cel puțin credem că așa vor vedea acest aspect de o strigătoare nelegiuire procurorii de caz.
Care vor lua la puricat toate dedesupturile acestei afaceri pestilențiale, toate criteriile impuse cazurilor sociale, toate calificările și recalificările, toate evacuările și realocările spațiilor sociale în chestiune.
Și toate persoanele decidente!!, în speța deja înfățișată publicului brașovean. Pentru că va urma un val de indignare al opiniei publice brașovene și naționale.
Prefectul liberal va ataca în contencios o asemenea blestemăție a Consiliului Local, iar primarul o va pune în practică? Rămâne de văzut și de scris în continuare despre acest caz.

Libiu Mateescu      

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.