Primăria modifică regulamente peste regulamente prin consultări peste consultări

Primăria modifică regulamente peste regulamente prin consultări peste consultări

1 243

Exhibarea populistă a întregii panoplii de initiative ale Primăriei Brașov pe rețelele de socializare și pe tot felul de site-uri obscure pentru o așa- zisă consultare a cetățenilor pentru toate mărunțișurile, ascunde de fapt incapacitatea noii adminstrații useriste a Brașovului de a înfăptui ceva.
Astăzi consilierul userist Ioan Corbu s-a gândit să iasă din anonimatul pernicios în care s-a scufundat de la alegerile locale încoace și a ouat o mărgică. Vrea Modificarea unui regulament de prin 2015, de bune practici în construcții, cu privire la pulberile și praful rezultat pe șantierele Brașovului, prin dezbatere publică!? Vrea și sancțiuni aplicate tot prin dezbatere publică, de la 1500-2500 de lei pentru dezvoltatori. Nu spune cine va supraveghea toate șantierele pe toată întinderea lor, pentru a detecta praful și pulberile. Corbu o să detecteze praful de pe tobă, probabil.   

Din aberațiile consilierului Corbu
Nemontarea unei plase
de protecție, din material textil, pe împrejmuirea șantierului.
Depozitarea deșeurilor rezultate din demolări direct pe sol și nu în containere.
Curățarea insuficientă a autovehiculelor, inclusiv spălarea roților la plecare
Aruncarea deșeurilor din construcții de la înălțime, fără folosirea de jgheaburi pentru descărcare deșeuri, pentru construcții cu regim de înălțime.
Neacoperirea și neîngrădirea stocurilor de materiale de construcții, de pământ, deșeuri) pentru prevenirea împrăștierii cauzate de vânt, ploaie sau de mișcări ale aerului.

Consilierul userist demonetizează consultările publice
În primul rând cele propuse de consilierul userist reprezintă o minoră modificare a vechiului regulament. Care poate foarte bine dobândi conținut legal printr-o hotărâre de Consiliu Local. Nu este nevoie de consultarea cetățenilor pentru toate mărunțișurile, ci este nevoie de acțiune imediată a Consiliului și a primarului.
Pentru a lumina mintea încețoșată a lui Corbu, dezbaterile publice sunt necesare pentru mari obiective propuse de administrația locală, care pot modifica din temelii calitatea vieții tuturor cetățenilor  brașoveni. Mecanismul consultării publice este prevăzut în legile de Mediu și constituie o etapă obligatorie în obținerea acordului de mediu pentru obținerea autorizației de construire.

Fapte, nu vorbe pe facebook!
Obligativitatea constructorilor de a spăla roțile mașinilor ce ies de pe șantier, sau de a nu arunca moloz de la etaj, pe același șantier, ține și de buna administrare a șantierului dar și de bunul simț al lucrătorilor de pe acel șantier.
Dacă se acceptă premisa relei credințe a acestora, se poate da rapid o hotărâre de CL în acest sens.
Nu trebuie consultați brașovenii pentru toate nimicurile ce li se năzare consilierilor peste noapte, ca să fie băgați în seamă pe rețelele de socializare, pe facebook, pe twitter sau pe tik-tok.
Scripcaru nu se mai consulta atâta, dar acționa, și încă foarte rapid
. Noua administrație brașoveană se tot consultă și nu face nimic. Alegerile din 2024 se apropie deja, iar brașovenii nu-și vor aduce aminte la urnă de tot felul de consultări, ci de ce văd împrejur prin municipiu.

Libiu Mateescu

COMENTARII

  1. Băi, gigoliule ofilit, ce-i rău în a consulta cetățenii? Are și o denumire: „democrație”. „Democrație participativă”!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.