Primaria instaleaza centrale termice in scolile fara apa calda

Primaria instaleaza centrale termice in scolile fara apa calda

0 508

Dupa ce Tetkron a ramas fara licenta, singura solutie de reluarea furnizarii de agent termic a ramas infiintarea unui serviciu public de termoficare. In urmatoarea sedinta de consiliu local viceprimarul Ciprian Bucur va propune infiintarea acestui, cu mai putin angajati dar mai eficienti

Dupa ce Tetkron a ramas fara licenta, singura solutie de reluarea furnizarii de agent termic a ramas infiintarea unui serviciu public de termoficare. In urmatoarea sedinta de consiliu local viceprimarul Ciprian Bucur va propune infiintarea acestui, cu mai putin angajati dar mai eficienti.
Potrivit edililor brasoveni, solutia cea mai la indemana pentru a putea relua furnizarea agentului termic catre populatie este preluarea patrimoniului societatii Tetkron si darea acestuia in admnistrare catre un serviciu public in subordinea consiliul local.
Plata pierderilor de catre Primarie pentru Tetkron nu este legala. Legile in vigoare prevad ca aceste sume de bani pot fi platite doar catre societați care detin licența de operare. Cum Tetkron a pierdut licenta, acoperirea pierderilor este ilegala, spune viceprimarul Ciprian Bucur. Daca se va infiinta acest serviciu public pentru o parte din brasoveni s-ar putea relua furnizarea abia peste o luna jumatate doua.
In prezent in sapte scoli, trei sali de sport si peste 10.000 de apartamente din oras nu este agent termic. Potrivit reprezentantilor primariei, in unitatile de invatamant afectate s-a trecut deja la instalarea de centrale termice proprii astfel incat in trei saptamani problema sa fie rezolvata..

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.