Primaria ia masuri in trafic peste capul politistilor

Primaria ia masuri in trafic peste capul politistilor

0 384

Cele patru accidente mortale petrecute de la inceputul anului pe trecerile de pietoni au determinat municipalitatea sa ia masuri chiar peste capul politistilor. Se va modifica distanta pana la trecerea de pietoni pe care soferii vor fi obligati sa reduca viteza ca urmare a instalarii limitatoarelor de viteza. Unele treceri de pietoni vor fi semaforizate iar la doua treceri de pietoni se testeaza un sistem de iluminat inteligent

Cele patru accidente mortale petrecute de la inceputul anului pe trecerile de pietoni au determinat municipalitatea sa ia masuri chiar peste capul politistilor. Astfel, se va modifica distanta pana la trecerea de pietoni pe care soferii vor fi obligati sa reduca viteza ca urmare a instalarii limitatoarelor de viteza. Unele treceri de pietoni vor fi semaforizate iar la doua treceri de pietoni se testeaza un sistem de iluminat inteligent.
Autoritatile au trecut deja la demontarea limitatoarelor de viteza din apropierea trecerilor de pietoni si mutarea acestora la o distanta ceva mai mare de treceri, pentru ca soferii sa poata frana din timp si sa evite astfel posibilele accidente. O alta solutie implementata de municipalitate este un proiect pilot cu un sistem de iluminat inteligent. Astfel, in momentul in care un pieton paseste pe trecere, intensitatea luminii creste, pentru ca acesta sa fie observat mai bine de sofer.limitator viteza1
Politia a cerut in comisia de circulatie desfiintarea trecerii de pietoni de pe Calea Bucuresti unde s-au produs doua din cele patru accidente mortale. Solutia pompieristica gasita de politisti nu a fost acceptata insa de reprezentantii Primariei, care si-au dat seama ca aceasta ar duce la traversarea haotica a strazii in zona, in lipsa unei treceri semnalizate. Primarul George Scripcaru a transmis ca vrea sa poarte discutii cu reprezentantii Politiei in comisia de circulatie alte solutii pentru a creste siguranta in acea zona.
Tot mai multi soferi se plang de faptul ca pietonii, de foarte multe ori cu telefonul mobil la ureche, nu sunt atenti cand ajung la trecerile de pietoni si traverseaza fara cea mai mica masura de asigurare. In aceste conditii, conducatorii auto sunt obligati sa franeze brusc ca sa evite producerea unui accident. In preajma trecerilor de pietoni, soferii au obligatia sa circule cu atentie sporita, astfel incat sa poata evita orice pericol. Cu toate acestea, multi conducatori auto nu tin cont nici macar de aceasta prevedere. In cele din urma, trecerea de pietoni face parte din sosea iar trecatorii pot traversa in siguranta doar dupa ce se asigura ca nicio masina nu le pune integritatea corporala in pericol. Cei care nu fac nici macar gestul minimal de a arunca o privire sa se asigure ca pot trece in siguranta dau dovada de inconstienta si se expun unor pericole iminente.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.