Primaria atrage atentia

Primaria atrage atentia

0 167

Este vara si cald, astfel ca nu putea fi ignorata traditia ca Brasovul sa nu fie rascolit de tot felul de sapaturi. Nimeni nu spune ca, in cea mai mare parte, acestea sunt necesare si perioada de vara este cea mai propice pentru asemenea lucrari. Ce nemultumeste insa pe multi brasoveni este faptul ca, in anumite portiuni unde se executa lucrari de inlocuire sau reparare a unor retele, se marcheaza, pe langa trotuare, si portiuni de circulatie rutiera, fara ca acest lucru sa fie semnalizat in prealabil, cu cateva zeci de metri inainte de santier.
In urma mai multor sesizari, viceprimarul Miklos Gantz a declarat:
„Am primit si noi asemenea reclamatii, motiv pentru care inspectorii nostri au efectuat controale in zonele in care se executa acest gen de lucrari. Pe bulevardul 13 Decembrie una dintre societatile furnizoare de utilitati a efectuat o lucrare de interventie pe retelele sale ca urmare a unor avarii si nu a semnalizat corespunzator acest lucru. Respectiva firma a fost avertizata, mai ales ca autorizatia de sapaturi a fost emisa de Primarie cu respectarea normelor tehnice”.
Viceprimarul Gantz a mai precizat faptul ca echipele de cotrol ale institutiei verifica periodic respectarea regulilor care se impun in aceste situatii.
„In caz ca se vor mai semnala abateri precum absenta semnalizarii sau lipsa imprejmuirii corespunzatoare a zonei de lucru, respectivelor societati li se poate retrage chiar dreptul de a efectua aceste lucrari si se trece la desemnarea altui executant”.
Sunt masuri binevenite, caci, daca omul cu viteza lui de pieton mai poate ocoli la timp sapaturile si santurile si gropile, cand vii cu masina este greu sa franezi cand te pomenesti cu groapa in fata, daca nu esti avertizat din timp, asa cum prevede legea.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.