Primaria a inceput dezinsectia pe strazile Brasovului

Primaria a inceput dezinsectia pe strazile Brasovului

1 471

Firma care va face dezinsectia si dezinfectia Brasovului in aceste zile si-a prezentat arsenalul. Musculitele care au invadat orasul in ultima luna au determinat municipalitatea sa incheie un contract pentru dezinsectie cu o firma de profil care se ocupa de aceasta activitate in mai multe orase mari din tara

Firma care va face dezinsectia si dezinfectia Brasovului in aceste zile si-a prezentat arsenalul. Musculitele care au invadat orasul in ultima luna au determinat municipalitatea sa incheie un contract pentru dezinsectie cu o firma de profil care se ocupa de aceasta activitate in mai multe orase mari din tara. Firma si-a aliniat luni dimineata echipamentul de interventie si personalul care va combate musculitele si alti daunatori.

25 de autoturisme si 10 autoutilitare va folosi firma care va face dezinsectia si dezinfectia orasului in aceste zile. Autoturismele au cate un echipaj format din trei persoane dotate cu cate un aparat cu care pulverizeaza solutia in cladirile publice si in locurile in care nu pot ajunge autoutilitarele. Acestea din urma sunt prevazute cu un „tun” cu care imprastie solutia pe strazi si trotuare, precum si in copacii de pe marginea drumurilor.

Zamfira Marcovici, inginer la firma de dezinsectie, ii anunta pe brasoveni ca vor face tratamentele fito-sanitare pe aliniamentele stradale, in parcuri, scuaruri, pe peluzele de trandafiri si alte flori ornamentale, atunci cand este nevoie.

Municipalitatea a efectuat saptamana trecuta activitatea de deparazitare, de combatere a capuselor; acum urmeaza dezinsectia si, in paralel, deratizarea la platformele de gunoi menajer. S-a intrat in unitatile de invatamant, in week-end-uri, unde se va deratizare, dezinsectie si dezinfectie, astfel incat copiii si profesorii sa poata merge la scoala in conditii normale.dezinsectie bv

Autovehiculele sunt monitorizate prin GPS si vor ajunge pe fiecare strada din Brasov.

Pentru ca dezinsectia sa fie eficienta, trebuie facuta de mai multe ori pe an, deoarece acest gen de daunatori are un ciclu de inmultire mult mai mic decat un an.

In functie de fondurile de care va dispune municipalitatea si de rezultatele acestei prime actiuni se va stabili daca mai este nevoie de repetarea operatiilor.

Firma care a castigat licitatia de la Brasov mai are contracte si la Cluj, Zalau, Pitesti si cu alte municipii resedinta de judet. Valoarea contractului este de 5,6 milioane lei iar la final speram ca toti brasovenii vor putea deschide geamul fara teama ca vor fi invadati de musculite.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

  1. Va cacati pe firma lor baga apa solutie nu exista veniti in cartiere sa vedeti muste si tintari e acelasi lucru ca in fiecare an bani degeaba domnule Scripcaru va pacalit si astia e apa curata ce e bun au luat ei stati linistit ca e plin in continuare de muste si tintari

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.