Primaria a gasit solutia mutarii Liceului de Muzica

Primaria a gasit solutia mutarii Liceului de Muzica

0 95
Dupa ce conducerea unitatii a refuzat doua oferte pe motiv ca nu sunt centrale, Liceul se va muta in cladirea Liceului Sportiv, ai carui elevi vor invata in spatiile fostului Grup Scolar Uzina, in apropierea caruia se afla baza sportiva Corona, pe care o vor putea folosi.
Dupa lungi discutii fara nicio concretizare, timp in care elevii Liceului de Muzica au continuat sa invate intr-o cladire nesigura, care le pune viata in pericol, a aparut si solutia. Liceul sportiv se poate muta in cladirea renovata a fostului Grup Scolar de Alimentatie Publica si Turism de la Uzina II, iar Liceul de Muzica in locul acestuia.
In felul acesta, Liceul de Muzica poate ramane in centrul Brasovului, asa cum a cerut, iar Ordinul calugaritelor franciscane va reintra in posesia cladirii de pe strada colonel Buzoianu. Cladirea se afla oricum intr-o stare avansata de degradare, care pune in pericol siguranta elevilor si profesorilor, fapt confirmat de catre directoarea Liliana Serbanut.
Cel mai probabil mutarea va avea loc dupa vacanta de vara, timp necesar pentru transformarea cladirii intr-una potrivita specificului Liceului de Muzica. Unitatea are 10 sali de clasa in care elevii invata in doua schimburi si 40 de sali de specialitate, pentru studiu, plus doua sali festive, de concerte.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.