Primari brasoveni – in delegatie in Spania

Primari brasoveni – in delegatie in Spania

0 93

Daca Bucurestiul era cunoscut ca „micul Paris”, sunt sanse mari ca mai multe orase din judetul nostru sa capete intr-un viitor nu prea indepartat toitulaturi de „mici” orase spaniole.
Concret, o delegatie formata din oficialitati locale si judetene brasovene merg in perioada 25 februarie – 1 martie in Spania pentru a studia modului in care pot fi obtinute si gestionate fondurile pentru finantarea proiectelor de dezvoltare rurala acordate prin programul LEADER. Astfel, delegatia formata din aproximativ 40 de primari ai localitatilor brasovene viziteaza la invitatia grupului spaniol IDEL, specializat in derularea programului LEADER, cheltuielile fiind suportate de partea spaniola.
Pe parcursul sederii in Spania delagatia brasoveana va vizita cinci proiecte de dezvoltare rurala din zona Madridului, finantate prin programul LEADER si vor discuta cu membrii unui Grup de Actiune Local (GAL) spaniol de succes. Prin aceaste vizite se incearca informarea primarilor brasoveni in legatura cu functionarea unui GAL si modul cum sunt luate deciziile in cadrul acestei structuri.
Programul LEADER are o specificitate aparte, care nu se intalneste la alte programe. Ineditul este dat de faptul ca deciziile privind oportunitatea finantarii unor proiecte sunt luate de catre un Grup de Actiune Localã (GAL) format din reprezentanti ai administratiei publice alaturi de reprezentanti ai mediului privat, respectiv societati comerciale si organizatii non-profit. Totusi speranta noastra este ca aceasta actiune va fi turistica si ca judetul nostru va avea nmai de castigat din astfel de initiative.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.