Prima victorie în ,,era” Edi Iordănescu : România – Finlanda 1-0

Prima victorie în ,,era” Edi Iordănescu : România – Finlanda 1-0

0 45

România a învins Finlanda, scor 1-0, în a 3-a etapă din Liga Națiunilor la fotbal, într-un meci disputat pe noul stadion Rapid. „Tricolorii” câștigă astfel primele puncte din grupa B3, dar rămân în continuare pe ultimul loc. A fost primul succes al antrenorului Edi Iordănescu, de când a fost instalat pe banca tehnică a echipei României.
România a avut prima mare ocazie de gol în minutul 13, când Alex Cicâldău a trimis cu capul în bara transversală din marginea careului mic. Giuleștiul a explodat câteva zeci de secunde mai târziu. Uronen l-a doborât în careu pe Olaru, iar „centralul” Harald Lechner a indicat punctul cu var. Penalty. Numai că Pușcaș a executat prost, pe centrul porții, și a ratat (min.16).
Până la urmă, jocul mai bun al trupei lui Edi Iordănescu a fost răsplătit în minutul 30. Pușcaș și-a luat revanșa, a centrat decisiv pentru Nicușor Bancu, acesta, ajuns la 6 metri de poarta adversă, învingându-l pe Joronen cu o lovitură de cap : 1-0
Portarul Florin Niță n-a avut multă treabă în prima parte, a intervenit sigur la finalizările semnate de Vaisanen și Lod. Nordicii au fost mai buni și în startul reprizei secunde. Pohjanpalo a trimis acrobatic „peste”, din apropiere (min.47), apoi Niță a zburat spre colțul lung pentru a respinge în corner reluarea aceluiași atacant de la Rizespor (min. 51).
Edi Iordănescu a introdus pe teren în partea secundă jucători cu impact în plan defensiv, Hanca, Răzvan Marin, Alexandru Crețu, și a păstrat, până la final, avantajul minim.
Pentru România urmează încă un meci în iunie, după care alte două în septembrie :
14 iunie: România – Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești
23 septembrie: Finlanda – România, ora 21:45
26 septembrie: România – Bosnia-Herțegovina, ora 21:45

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.