Prima teza cu subiect unic s-a desfasurat la Brasov

Prima teza cu subiect unic s-a desfasurat la Brasov

0 239

Elevii brasoveni au scapat de emotia tezelor nationale, fiind primii din tara care au aflat cum se desfasoara tezele cu subiect unic. Elevii claselor a VII-a din 22 de scoli din municipiul si judetul Brasov au sustinut luni, 23 ianuarie, simularea primelor teze nationale.


Inspectoratul Scolar Judetean Brasov este primul care a aplicat in clase conceptul tezelor cu subiect unic, introdus de ministrul Educatiei, Mihail Hardau. 15 variante de subiecte pentru Matematica, Limba Romana, Limba germana si Limba maghiara au fost postate pe site-ul MEC, dupa modelul examenelor nationale.


Simularea a inceput luni dimineata, la orele 8,45, cand la Inspectoratul Scolar Judetean Brasov a fost extrasa varianta de subiect cu numarul 6, examenul propriu-zis incepand la ora 9.00.


?


Notele nu vor fi trecute in catalog


Elevii au avut 50 de minute la dispozitie pentru a rezolva subiectele. La fel ca la orice examen, supravegherea a fost realizata de profesori cu specializari diferite. Rezultatele nu vor fi trecute in catalog, spre bucuria elevilor care n-au stiut sa rezolve subiectele.


Simularea a facut parte din inspectia tematica „Calitatea evaluarii, eficienta si diversitatea instrumentelor de evaluare utilizate”, actiune in care au fost incluse 50 de unitati scolare.


Inspectorii au decis sa incerce acest tip de evaluare si din cauza dezbaterilor starnite in jurul lui.


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.